Emniyet Müdürü Kıraç: "Parktaki her çocuk uyuşturucu kullanmıyor "

02 Ekim 2021 Cumartesi 14:56
Emniyet Müdürü Kıraç: "Parktaki her çocuk uyuşturucu kullanmıyor "

Batman Belediyesi'nin düzenlediği 18. halk toplantısında il yöneticileri, Belde Mahallesi sakinleriyle bir araya Emniyet Müdürü Köroğlu Kıraç, uyuşturucu sorusunu yanıtladı. Ercan ARSLAN (Batman Haber)-  Batman'da yapılan 18. halk toplantısında halkla bir araya gelen parti ve kurum yöneticileri, gelen soruları yanıtladı. 

Mahalle sakinleriyle buluşan Emniyet Müdürü Köroğlu Kıraç, parkta uyuşturucu kullanımı iddialarına cevap verdi. Kıraç, Bütün parklarda bir algı var, hala onu çözemiyoruz. Ben gece bu parklara da çok geldim. Her gördüğünüz gençleri uyuşturucu kullanıcısı olarak görmeyin. O algıyı terk etmemiz gerekiyor. O çocuklar burada kola içenler, çekirdek çıtlatanlar, balkondan bakıp aha burada uyuşturucu kullanan çocuklar var demekten artık vazgeçelim. Birebir konuştuğum, görüştüğüm çocuklar var sohbet ediyorlar. Ekipler de kontrol ediyor. Ben de birebir şahit oldum. Hatta kimileri üniversite öğrencisi, oturmuş muhabbet ediyorlar. Yani parkta görülenler artık içici değil’’ dedi. 

"HIRSIZLIK VAKALARI AZALDI"

Mahalle bekçilerinin az olmasından ve güvenlik konusunda eksiklikler olduğunu söyleyen muhtara cevap veren Kıraç ,Hırsızlık konusunda geçen seneye göre düşüş var. Siz artış var diyorsunuz ama benim kayıtlarımda düşüş görünüyor. Narkotik konusunda da yine geçen sene 4 operasyon yapmışız, bu sene de 10 operasyon yapmışız. Yoğun bir çalışma var. Bu çocuklar da tabi içici kesim, satıcı olaraktan burada operasyonumuz olmadı. Kullanıcılar birkaç tane var, o kadar da yoğun olduğunu düşünmüyorum çünkü alınan mallarda belli. Bekçiler konusuna gelince, geçenlerde covid-19 zirve yapınca filyasyon’da onları görevlendirmiştik. Bir kısmını akşam 9’dan sonra parklarda görevlendiriyoruz. Bekçilerin bir kısmını filyasyon’dan alıp mahallere göndereceğiz’’ dedi.

 

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37