banner55

Gaziantep 100. yıl etkinliklerinin tanıtımını yaptı

26 Eylül 2021 Pazar 11:53
Gaziantep 100. yıl etkinliklerinin tanıtımını yaptı

GAZİANTEP (İGFA) - GAZİKÜLTÜR A.Ş. Genel Müdürü Prof. Dr. Halil İbrahim Yakar’ın koordinasyonunda Gaziantep Sanat Merkezi’nin (Eski Adliye) bahçesinde hazırlanan tanıtım gecesi, Antep Savunması’nın simgeleri haline dönüşen Şehitkamil’in annesi, Boyno Memik, Şahinbey, Özdemir Bey ve Karayılan’ın canlandırıldığı tiyatral gösteriyle başladı, karakterlerin eşsiz nidaları katılımcılara duygu dolu anlar yaşattı.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin başta olmak üzere Gaziantep Valisi Davut Gül, AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Sait Kirazoğlu, GAZİKÜLTÜR A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı M. Hakan Tanrıöver ve GAZİKÜLTÜR A.Ş. Genel Müdürü Prof. Dr. Halil İbrahim Yakar’ın konuşmalarının yer verildiği program, milli mücadele sürecini gözler önüne seren eserlerin bulunduğu sergi alanının gezilmesi ve şiir dinletileriyle son buldu.

Tanıtım gecesinde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, kültürüyle yükselen Gaziantep için bir arada bulunduklarını belirterek, “Şampiyon şehir, şampiyon başkan kategorisine giren bir şehir olarak onurluyuz. Bu atalarımızdan gelen büyük bir miras. Yeni dünya düzeninde kimin güçlü olduğuna baktığımızda yetişmiş insan gücü olan yani beşerî sermayeyi elinde bulunduranın daha güçlü bir konumda yer aldığını görmekteyiz. Kültürel mirasın varsa geldiğin topraklardan aldığın ilham varsa donanımlı bir insan olarak toplumuna çok sayıda faydan dokunuyorsa güçlüsündür. İşte Gaziantep bu tanıma uygun düşen bir şehir" diye konuştu.

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37