Gaziantep'te toplu iş sözleşmesi imzalandı

15 Şubat 2022 Salı 11:06
Gaziantep'te toplu iş sözleşmesi imzalandı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi (GBB) iştiraklerinden Gaziulaş A.Ş. ile Öz-Taşıma İş Sendikası arasında imzalanan toplu iş sözleşmesiyle bin 33 personele ortalama yüzde 65 oranında zam yapıldı.GAZİANTEP (İGFA)- GBB Başkanı Fatma Şahin, törende “İmzayı attık gaza bastık artık direksiyon sizde”
diyerek imzaların hayırlı olmasını diledi.

Personellerinin mevcut yaşam koşulları çerçevesinde gelirlerini güncel tutarak ihtiyaçlarına cevap vermek, çalışanın hakkını korumak amacıyla “Eşit İşe Eşit Ücret” ilkesi ile hareket eden GBB, yeni bir toplu sözleşmeye imza attı.

GBB’ye bağlı Gaziantep Ulaşım ve Bilişim Hizmetleri Anonim Şirketi (Gaziulaş A.Ş) ile HAK-İŞ Konfederasyonu’na bağlı Öz Hava, Kara ve Demiryolu Taşıma İş Sendikası (Öz- Taşıma İş) arasında Büyükşehir Onat Kutlar Konferans Salonu’nda bin 33 personeli kapsayan yeni toplu iş sözleşmesiyle ortalama yüzde 65 zam oranı sağlandı. Sözleşmeyle en düşük net maaş 6 bin TL, sendikal haklarla birlikte yıllık ortalama şoför maaşı ise 7 bin 500 TL oldu.

Adeta bir bayram havasında geçen imza törenine Başkan Fatma Şahin’in yanı sıra Öz Taşıma İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Toruntay, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Sezer Cihan, başkan vekilleri Mehmet Berk ve Latif Karadağ, başkan danışmanı Recep Tokat, Gaziulaş Genel Müdürü Osman Koç, daire başkanları, şirket yöneticileri ve Gaziulaş personeli katıldı.

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37