İstanbul Sirkeci'deki PTT binasına tarihi restorasyon

22 Ekim 2021 Cuma 17:42
İstanbul Sirkeci'deki PTT binasına tarihi restorasyon

PTT’nin 181’inci yılı dolayısıyla Sirkeci Büyük Postane binasının restorasyonu kapsamında, 1927 yılına kadar asılı bulunan tuğralar ve geçmişte kule cephelerinde bulunan Osmanlı armaları yeniden yerlerine konumlandırıldı.İSTANBUL (İGFA) - Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına bağlı hizmet veren, ulusal ve uluslararası alanda büyük başarılara imza atan Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi (PTT AŞ), Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismaloğlu, PTT AŞ Genel Müdürü Hakan Gülten ve davetlilerle 181’inci yılını kutladı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, PTT’nin vizyonu ve tecrübesiyle Türkiye’yi yeniliklerle buluşturan 181 yıllık bir çınar olduğunu vurguladı. PTT, gücünü tarihinden alan köklü bir kurum olduğunu ifade eden Bakan Karaismailoğlu, "Geleceğe emin adımlarla yürümek için geçmişle bağ kurmanın son derece önemli olduğunu Posta ve Telgraf Teşkilatı’na bakarak bir kez daha görüyoruz. İki asra yakın bir süredir iletişim ve haberleşme alanında büyük hizmetler veren PTT’nin, pandemi döneminde de fedakârca çalışmalarıyla vatandaşımızın her zaman yanında olduğunu bir kez daha gördük” dedi.

Günümüzde kendini geliştirerek hizmetlerini vatandaşlarımıza sunmaya devam ettiklerini kaydeden Bakan Karaismailoğlu, çevre dostu e-scooter araçları ile 3 ayda toplam 450 bine yakın gönderiyi sahiplerine ulaştırdığını, 6.7 milyon müşterisi bulunan PttKart hizmeti ile de PTT bünyesindeki posta çeki hesap sahiplerinin hesaplarındaki bakiyeleri, banka ATM’lerinden nakit olarak çekebilmelerine ve yurt içi/yurt dışı alışverişlerde nakit yerine kullanabilmelerine imkân sağladığını kaydetti. Bakan Karaismailoğlu, hizmet kalitesi ve müşteri memnuniyetinin artırılması amacıyla yerli ve millî imkânlarla geliştirilecek Ulusal Elektronik Posta Sisteminin kurulmasını hedeflediklerini söyledi.

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37