İstanbul Üsküdar'da 'Biz Geleceğiz' ile istismar farkındalığı

07 Haziran 2022 Salı 18:58
İstanbul Üsküdar'da 'Biz Geleceğiz' ile istismar farkındalığı

İstanbul Üsküdar'da 435 öğrenciye cinsel istismar, farkındalık ve önleme eğitimi verildi.İSTANBUL (İGFA) - Üsküdar Üniversitesi, İstanbul Valiliği, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Toplumsal Gelişim Merkezi Eğitim ve Sosyal Dayanışma Derneği (TOGEMDER) iş birliği ile yürütülen Yengeç Bireysel Rehabilitasyon Modelinde ‘Biz Geleceğiz’ Projesi’nin kapanış toplantısı gerçekleştirildi.

Üsküdar Nakkaştepe Millet Bahçesi’nde proje paydaşlarının temsilcilerinin katılımıyla düzenlenen programda projenin sonuçları hakkında bilgi verildi.

Çocuk ihmali ve istismarı konusunda çocuklara temel psikososyal becerilerin kazandırılması, çocuğun etrafındaki yetişkinlere ve aileye farkındalık oluşturarak bilinçlendirilmesi amacıyla hazırlanan 6 aylık projede Üsküdar ve Ümraniye’den seçilen 13 pilot okulda 435 öğrenciye ve velilerine eğitimler verildiğine dikkati çekildi.

Prof. Dr. Nevzat Tarhan, çocuklara karşı izinsiz yaklaşmayı önleyen önlemlerde bütün dünyada küresel olarak bir artış olduğunu kaydederek, Türkiye'de son zamanlarda alınan önlemlerin varlığıyla farkındalık oluşturulduğunu söyledi. Tarhan, bu noktada ebeveyn eğitimi önemine vurgu yaptı.

Psikiyatristlerin işini kolaylaştırmak gerektiğini de belirten Prof. Dr. Nevzat Tarhan, “Çocuklara karşı izinsiz yaklaşmayı önleyen önlemlerde bütün dünyada küresel olarak bir artış var. Batı ülkeleri tedbirler aldı. Örneğin yolda ilerlerken bir çocuk izin alınmadan sevilemiyor. Bizde sık yapılan hatalar var. İnsanlar tanımadıkları çocukların başını okşuyor, yanağını sıkıyor. Şikayet edilirse cinsel istismar suçu yöneltilebilir. Batıda çocuğa izinsiz yaklaşmak yasal olarak sınırlandırıldı. Bizde ise son zamanlarda bu durum görülmeye başladı” diye konuştu.

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37