İzmir'de, "Çiğli İklim Eylem Planı" için ikinci toplantı yapıldı

26 Ekim 2021 Salı 11:41
İzmir'de, "Çiğli İklim Eylem Planı" için ikinci toplantı yapıldı

İzmir'de yer alan Çiğli Belediyesi tarafından yapılan “Dirençli Kent Çiğli” konu başlıklı Yönlendirme Kurulu ikinci toplantısında, “Çiğli İklim Eylem Planı” çalışmaları konuşuldu.İZMİR(İGFA)- Çiğli Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi birimleri ile sivil toplum kuruluşları, meslek odaları ve üniversitelerden bilim insanlarının katılım gösterdiği Yönlendirme Kurulu ikinci toplantısı, Toplantı Kent-Lab temsilcisi İkbal Polat’ın ”10 Adımda İklim Eylem ve Uyum Planı Nasıl Hazırlanır?” başlıklı sunumu ile başladı. Polat’ın ardından Çiğli Belediyesi İklim Değişikliği Müdürü Dr. Ali Kemal Çınar, Çiğli Belediyesi’nin İklim Eylem Planı çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Yönlendirme Kurulu’nda önümüzdeki günlerde toplanacak “Dirençli Kentler Sempozyumu ve Çalıştayı”nda belirlenecek uyum ve azaltım hedefleri ile projelerinin belirlenerek, hayata geçirilmesinin önemine vurgu yapıldı.

Türkiye'nin de Paris İklim Anlaşmasını onayladığını dile getiren Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, "Küresel ortalama sıcaklıklarıdaki artışın 1.5 derecede sınırlandırılması ve net karbon emisyonlarının 21. yüzyılın ikinci yarısı içersinde sıfırlanmasını hedefleyen Paris Anlaşması sürecini yakından takip ediyoruz" dedi.   

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37