Kocaeli Büyükşehir’den Süveyda Filmi gösterimi ve Mesut Uçakan söyleşisi

05 Mart 2022 Cumartesi 10:43
Kocaeli Büyükşehir’den Süveyda Filmi gösterimi ve Mesut Uçakan söyleşisi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’nin bir döneminde yaşananları ele alan Süveyda Filmi’nin gösterimini gerçekleştirdi.KOCAELİ (İGFA)- Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’nin bir döneminde yaşananları ele alan Süveyda Filmi’ni, Kocaeli izleyicisiyle buluşturdu. Gösterimin ardından başrol oyuncusu Necip Fazıl Belge ile bir söyleşi gerçekleştiren yönetmen Mesut Uçakan, filmin konusunun zor olduğunu ve anlatılan dönemin günümüze mal edilmemesi gerektiğini söyledi.

Söyleşide yönetmen Uçakan, konunun zor olduğunu söyledi ve filmde anlatılan dönemin günümüze mal edilmemesi konusuna dikkat çekti. En zor konunun da başrol oyuncusunu seçmek olduğunu anlatan Uçakan, “Öyle bir başrol oyuncusu bulmanız lazım ki hem 11 yaşında olacak, hem fotojenik olacak, hem de hafız olacaktı. 25 arkadaşımızdan 2 kişiyi seçtik. Onlara 3 ay oyuncu koçları kurs verdi. Daha sonra Necip Fazıl oy çokluğuyla seçildi.” diye konuştu.

Film gösteriminin ve söyleşinin ardından duygu ve düşüncelerini dile getiren Uçakan, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Suveyda Filmi’ni gençlerle buluşturmasından çok mutlu olduğunu aktardı. Uçakan, “Gençlerle buluşmak çok ayrı bir lezzet. O zindeliği görmek bize kıvanç veriyor. İlk defa yakın tarihimizle ilgili bir deneme olan filmimize bu ilgiyi görmekten mutluyum.” dedi. Kocaeli’nin kültür ve sanat şehri olduğunu ifade eden Uçakan, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne sanata ve kültüre verdiği destekten dolayı teşekkür etti. Filmin başrol oyuncusu Necip Fazıl Belge de böyle bir organizasyonla kendilerini seyirciyle buluşturan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti.

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37