Kocaeli'de Beyaz Kalpler usta şefleri yetiştiriyor

17 Ekim 2021 Pazar 10:21
Kocaeli'de Beyaz Kalpler usta şefleri yetiştiriyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi 2014 yılından beri hizmet verdiği Beyaz Kalpler Eğitim ve Gelişim Merkezi’nde eğitimlerini sürdürüyor.

KOCAELİ (İGFA) - COVID-19 dolayısıyla eğitimlerine ara veren Beyaz Kalpler Eğitim ve Gelişim Merkezi, eğitimin sınıflarda verilmesinin önünün açılmasıyla birlikte aşçı adayları eğitimlerine başladı. 10 öğrenciye verilecek olan aşçı yardımcılığı eğitimlerinde öğrenciler mutfak teknikleri ve yemek tariflerini öğrenerek aşçı yardımcısı olma ve özel sektörde iş sahibi olunabilme imkânına kavuşacak.

Aşçı adaylarını kısa sürede profesyonel bir beceri seviyesine getirecek olan kursta; mutfakta hijyen eğitimi, Kocaeli mutfağı ve Anadolu mutfağı yemekleri gibi uzmanlık bilgileri veriliyor. Öğrenciler Kocaeli Üniversitesi KOÜSEM ile de yapılan protokol kapsamında KOÜSEM sertifikasına sahip olacak. Çocukların eğitim süresince de günlük harçlıkları Büyükşehir tarafından karşılanacak.

15-18 yaş grubunda örgün eğitimi devam etmeyen gençlere yönelik hizmet veren Beyaz Kalpler Eğitim ve Gelişim Merkezinde  7 yıldan bu yana 167 öğrenciye aşçı yardımcılığı kursu verildi. Verilen eğitimlerde ayrıca 50 öğrenci de işe girdi.

Son Güncelleme: 17.10.2021 10:55
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37