banner55

Kocaeli'de çiftçiye gübre ve tohum desteği

25 Ekim 2021 Pazartesi 12:36
Kocaeli'de çiftçiye gübre ve tohum desteği

Kocaeli'de 11 bin üreticiye yüzde 50 hibeli 6 bin ton kompoze gübre ve 3 bin çiftçiye 1278 ton tohum dağıtarak, tarım ve hayvancılığa 38,5 milyon TL destek sağlayacakKOCAELİ (İGFA) - Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ın, kırsalda tarımı geliştirmeye ve çiftçilerin gelir düzeyini artırmaya katkı sağlamak amacıyla başlattığı, Kocaeli’nin en önemli kırsal kalkınma hamlelerinden biri olan Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştirme Projesi (TABİP) ile katma değeri yüksek biberiye, tıbbi nane ve oğul otu yetiştiricilerine destek sağlanıyor.

Daha önce fidan, modern sera, yem bitkisi tohumu, yumurta tavuğu ve toplam 2,5 milyon litre akaryakıt desteğiyle çiftçilerin yüzünü güldüren Büyükşehir Belediyesi, tarım ve hayvancılığı destekleme paketi kapsamında şimdi de çiftçilere talepleri üzerine gübre ve tohum desteği veriyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın’ın geçtiğimiz günlerde verdiği müjde çerçevesinde, il genelinde 11 bin çiftçiye verilmesi planlanan 38,5 milyon lira değerindeki yüzde 50 hibeli gübre ve tohumlar, salı gününden itibaren üreticilere teslim edilmeye başlanacak.

TOHUMLAR 87 BİN 600 DEKAR ALANA EKİLECEK

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin tarım ve hayvancılığı geliştirmek amacıyla hayata geçirdiği “Yem Bitkisi Tohumu Destekleme Projesi” kapsamında, yüzde 50 hibe destekli 1278 ton yem bitkisi tohumu desteğinden sonbahar döneminde 3 bin çiftçi yararlanacak. Büyükşehir Belediyesi Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığı Tarımsal Hizmetler Şube Müdürlüğünce, il genelinde yürütülen proje çerçevesinde çiftçilere bugüne kadar dane mısır, slajlık mısır, yonca, buğday, arpa, yem bezelyesi, korunga, tritikale, sudan otu, yulaf, ayçiçeği süt otu ve çayır mera karışımları olmak üzere 16 milyon 500 bin lira değerinde 6400 ton yem bitkisi tohumu desteği verildi.

Büyükşehir Belediyesince, geçen ilkbahar döneminde verilen yem bitkisi tohumunun kalitesinden ve elde edilen verimden memnun kalan çiftçilere, talepleri üzerine sonbahar üretim sezonunda ekilmek üzere arpa, tritikale, fiğ, yem bezelyesi, süt otu ve yulaf olmak üzere, 8,5 milyon TL değerinde toplam 1278 ton sertifikalı tohum desteği sağlanacak. Yerli olarak üretilen, verimi yüksek sertifikalı tohumlar, il genelinde yaklaşık 87 bin 600 dekar araziye ekilecek.

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37