Kurtulmuş: "Gaziantep her açıdan örnek bir şehir"

18 Şubat 2022 Cuma 16:20
Kurtulmuş: "Gaziantep her açıdan örnek bir şehir"

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Spor Toto Teşkilatı iş
birliğinde kente kazandırılan Mehmet Vehbi Dinçerler Spor Salonu’nun resmi açılışı, AK
Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş’un katılımıyla yapıldı.GAZİANTEP (İGFA)- Törende konuşan AK Parti Genel Başkan Vekili Numan  Kurtulmuş, her ziyaretinde kentin bir adım daha ileriye gittiğini belirterek Gaziantep’in her açıdan örnek bir şehir olduğunu söyledi. Kurtulmuş, şehrin dört bir yanını spor salonları ve yüzme havuzlarıyla donatan Büyükşehir Belediyesi’nin Spor Toto ile ortaklaşa hareket ederek hizmete açtığı Mehmet Vehbi
Dinçerler Spor Salonu için düzenlenen resmi açılış törenine katıldı. Törende Kurtulmuş, Gaziantep genelinde bulunan 400 okula dağıtılacak spor malzemeleri için 2,5 milyonluk temsili çeki GBB Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep Valisi Davut Gül ve İl Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe’ye takdim etti. Açılış konuşmalarının ardından protokol, tesisi gezdi. Törende konuşan AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş, Gaziantep’te bulunmaktan dolayı memnuniyetlerini dile getirerek, şehre olan ziyaretinin açılış törenin ardından devam edeceğini söyledi.

Gaziantep’in sanayisiyle, ekonomisiyle ve bölgesel kalkınmadaki eşsiz hamleleriyle güçlü ve büyük Türkiye’nin sembolü olduğunun altını çizen Kurtulmuş şunları kaydetti: “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde geleceğin Türkiye’sini inşa ediyoruz. 2023 tesadüfen dile getirilmiş bir hedef değildir. 2071 de keza öyle. 2053 de değildir. Bu tarihlerin hepsi milletimizin ortak tarihleridir. Daha güçlü bir Türkiye hedefi için yürümek hepimizin ortak sorumluluğudur. İnşallah az kaldı. 2023’te daha güçlü bir Türkiye’yi hep beraber kuracağız.”

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, yaptığı konuşmada bir dönem Milli Eğitim, Gençlik ve Spor Bakanlığı görevlerini de yapmış olan Vehbi Dinçerler’i örnek gösterdi. Konuşmasında herkesin siyaset adamı olabileceğini ancak devlet adamı olamayacağını, devlet adamı olmanın milli duruş gerektirdiğini belirten Şahin, “Biz Gaziantep'e geldiğimiz zaman şunu söylüyorduk; ‘Sanayi şehrine hoş geldiniz, lezzetin başkentine hoş geldiniz’ Bir türlü şunu söyleyemiyorduk: ‘Eğitim şehrine hoş geldiniz, spor şehrine hoş geldiniz, bilim şehrine hoş geldiniz.’ diyemiyorduk. Recep Tayyip Erdoğan'la birlikte, AK Parti ile birlikte artık, “eğitim şehrine hoş geldiniz, bilim şehrine hoş geldiniz, spor şehrine hoş geldiniz” diyoruz. Bugün çok özel bir tesisin açılışını yapıyoruz. Bütün ilçelerde yüzme bilmeyen kalmasın dedik, denizi olmayan memlekette dünya şampiyonu çıkarıyoruz. Nasıl oluyor bu? Hep birlikte bu şehir için büyük bir gayret gösteriyoruz.
Cumhurbaşkanımızın İstanbul'da attığı o tohum, gazi şehirde fidan oldu. O fidan bilgi ormanına dönüştü. Gazi Mustafa Kemal Atatürk diyor ki, ‘ben sporcunun zeki çevik ve ahlaklısını severim’ bizim değerli Cumhurbaşkanımız, 100 yılı himayesine alan Recep Tayyip Erdoğan da diyor ki, ‘spor ne kaybetme üzüntüsü ne kazanma sevincidir. Spor özgüvendir, cesarettir.’ Recep Tayyip Erdoğan'la birlikte ‘Büyük Türkiye’ ideali için daha özgüvenli gençler yetiştiriyoruz. Daha cesaretli gençler yetiştiriyoruz. Aramızda bir uyum var, bir güven var, bir kardeşlik hukuku var. Kendi içimizde çalışıyoruz, birlikte rahmet var, birlikte kuvvet var anlayışıyla çalışıyoruz.” diye konuştu.

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37