Malatya toplu taşımada ödeme kanallarını artırdı

06 Mart 2022 Pazar 13:35
Malatya toplu taşımada ödeme kanallarını artırdı

Malatya Büyükşehir Belediyesi MOTAŞ tarafından, toplu taşıma araçlarına binişlerle ilgili bir yenilik daha getirilerek, ödeme kanalları artırıldı.MALATYA (İGFA) - Malatya'da toplu taşımada yeni entegrasyon ve inovasyon çalışmaları sürüyor.

Toplu taşıma araçlarında yapılan yeniliklerle ilgili açıklamalarda bulunan MOTAŞ Genel Müdürü Cemal Erkoç, eski teknolojiyle kullanılan cihazların yeni teknolojiye uygun cihazlarla değiştirmek için çalışmaları başlattıklarını söyledi.

Yeni cihazların değişiminin başladığını belirten Erkoç, "Şu anda 290 adet validatör cihazlarımızı tamamen yeniliyoruz. Yeni nesil validatör cihazlarımızı yerleştiriyoruz. Ayrıca sahada bulunan 11 adet kios dediğimiz dolum cihazlarımıza 9 adet daha ekledik ve sayımızı 20'ye çıkardık. Özellikle ihtiyaç duyulan bölgelere yeni cihazlarımızı monte ediyoruz. Bu çalışmayı bu ay içerisinde tamamlamayı planlıyoruz. Çalışmalar tamamlandıktan sonra da yeni uygulama ile yazılımları entegre edip vatandaşlarımızın hizmetine sunmuş olacağız. Yaptığımız çalışmayla herkesin kart satın almasına gerek kalmayacak. Kredi kartıyla biniş yapılabilecek. Cep telefonlarından QR kodu ve NFC uygulamalarıyla rahatlıkla araçlarımıza binilebilecek. Süre olarak kartta bekleme süresi minimize edilecek. Özellikle sabah ve akşam yoğun saatlerde biniş kolaylığı rahatlayacağı için daha kısa sürede biniş ve inişler gerçekleşecek. Daha seri bir toplu taşıma hizmeti sağlanmış olacak. 81 adet bayimize ek olarak 100 adet de yeni android yükleme terminaline sahip yeni bayilerimizle birlikte vatandaşlarımızın toplu ulaşıma olan erişilebilirliğini arttırmış olacağız" diye konuştu.

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37