Manisa Alaşehir'de cennet hurmaları toprakla buluştu

09 Ocak 2022 Pazar 14:29
Manisa Alaşehir'de cennet hurmaları toprakla buluştu

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Alaşehir Belediyesi ve S.S. Alaşehir Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi işbirliğinde Alaşehir'e bağlı Kavaklıdere Mahallesi'nde 2 bin 500 adet cennet hurması fidanı toprakla buluşturuldu. MANİSA (İGFA) - Meyveciliği Geliştirme Projesi kapsamında, Manisa Büyükşehir Belediyesi, Alaşehir Belediyesi ve S.S. Alaşehir Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi işbirliğinde Mahallesi'nde 2 bin 500 adet cennet hurması toprakla buluşturuldu.

Manisa Büyükşehir Belediyesi'nce temin edilen cennet hurması fidanları, Kavaklıdere Mahallesi'nde düzenlenen törenle dikildi. Törene Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ali Öztozlu, Alaşehir Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu, Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanları Nursel Ustamehmetoğlu ve Azmi Açıkdil, Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanı Yılmaz Usta, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Fırat Özcan, Alaşehir Muhtarlık İşleri Şube Müdürü Himmet Güneş, MHP İlçe Başkanı Necdet Türk, Alaşehir Kadın Kooperatifi Başkanı Selen Öküzcüoğlu, Belediye Başkan Yardımcıları, Meclis Üyeleri, siyasi parti temsilcileri, mahalle muhtarları, kooperatif ortakları ve vatandaşlar katıldı.

Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ali Öztozlu, pandemi döneminde sanayi ve ticaretin durma noktasına geldiğini, ancak tarımın bu süreçte ne kadar önemli olduğunun bir kere daha görüldüğünü belirtti. İl genelinde kırsal kalkınmanın sağlanması için desteklemelere devam edileceğini kaydeden Öztozlu, "Küçükbaş hayvan yetiştiriciliğini desteklemek amacıyla damızlık il genelinde 140 adet koç desteğinde bulunduk. Hayvan içme suyu göletleri noktasında 406 göletin temizliğini yaptık. Toplamda ise 146 yeni gölet kazandırdık. Seracılık anlamında 324 sera üreticilerimizle buluşturuldu. Arı üretimi yapan üreticilerimize  de 5 bin 250 adet ana arı desteğimiz oldu. İl genelinde 350 bin adette badem, ceviz, kayısı, menengiç, incir ve Trabzon hurması fidanı dağıtıldı. Ayrıca 38 adet tarımsal tahmin ve erken uyarı sistemi kurulumu da gerçekleştirildi" diye konuştu.

Konuşmalar sonrasında yapılan fidan dikim töreninde Genel Sekreter Yardımcısı Ali Öztozlu, Alaşehir Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu, Başkan Danışmanları Nursel Ustamehmetoğlu ve Azmi Açıkdil, Daire Başkanları Yılmaz Usta ve Fırat Özcan ile Kooperatif Başkanı Selen Öküzcüoğlu cennet hurması fidanlarını toprakla buluşturarak can sularını verdi.

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37