Manisa'dan kırsal kalkınmaya 'Büyük' destek

15 Haziran 2022 Çarşamba 10:04
Manisa'dan kırsal kalkınmaya 'Büyük' destek

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Büyükşehir Belediyesinin tarımsal ve kırsal kalkınmaya yönelik projelerini anlattı.MANİSA (İGFA) - Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Haziran ayı Büyükşehir Belediye Meclis Toplantısı’nda tarımsal ve kırsal kalkınmaya yönelik çalışmaları anlattı.

Üreticilere destek olmak amacıyla projeleri bir bir hayata geçirdiklerini belirten Başkan Ergün, “Bildiğiniz gibi bu yıl tarım ve hayvancılık için 70 milyon liralık bir bütçe ayırdık. Tarımsal sulama göletleri ve tesislerinden hayvan içme suyu göletlerine, damızlık koç ve teke dağıtımından, gübre, meyve fidanı, tohum, sepet ve kasa desteğine, kooperatiflerimize sondaj ve sulama borusu temininden zararlılarla biyolojik ve biyoteknik mücadeleye kadar onlarca projeyi hayata geçiriyoruz. Bu bağlamda üzüm üreticilerimize 3 milyon 200 bin lira bedelle aldığımız 100 bin sepet dağıtımımızı, bugün itibariyle şahsımın da katıldığı törenle Manisa merkezden başlattık. Ay sonuna kadar tüm ilçelerimizde sepet dağıtımımızı tamamlayacağız” dedi.

SARIGÖL’E DOLU SAVAR SİSTEMİ

Sarıgöl Belediye Başkanı Necati Selçuk ile imzaladıkları işbirliği protokolü hakkında da bilgi veren Başkan Ergün, “Sarıgöl ilçemizde hemen hemen her yıl dolu zararına uğrayan alanlarda 10 adet dolu savar sistemini ilçe belediyemiz iş birliğiyle kuracağız. Böylece 10 bin dekar bağ alanını Allah’ın izniyle doluya karşı koruma altına almış olacağız. Ayrıca koyun banyosu olarak ifade edilen Küçükbaş Hayvan Yıkama Aracı ve Sensörlü İlaçlama Makinesi alım süreçlerini de başlattık. İnşallah yakın zamanda bu ekipmanlarımızı da hemşehrilerimizin kullanımına sunacağız” dedi.

4 BİN ÜRETİCİYE SULAMA DESTEĞİ

Yüzde 75 Büyükşehir Belediyesi hibe desteğiyle Yem Bitkisi Tohumu müracaatlarını almaya başladıklarını da sözlerine ekleyen Başkan Ergün, “1 Temmuz’a kadar başvuruları toplayacağız. Tohumların ekim döneminden önce üreticilerimize teslim etmeyi planlıyoruz. 60 bin zeytin kasası için de 7 Temmuz tarihine ihale günü alındı. Hasat sezonu öncesi üreticilerimize teslim edilecek şekilde planlamamızı yaptık. 8 ilçemizdeki 34 kooperatifimize de sulama borusu ve sondaj desteğinde bulunacağız. Bu destek, 6 bin dekar arazinin sulu tarıma açılması anlamına geliyor. Aynı zamanda mevcut sahalardaki sulama borularında da yıpranan borular yenilenerek kayıp kaçakların önüne geçeceğiz. Kooperatif üyesi olan 4.000’den fazla üreticimiz, bu tesislerden yararlanacak. Bugünkü meclis gündem maddelerimizden birisi de bu. Şimdiden hayırlı olsun” diye konuştu.

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37