Mardin’de fırınlara yönelik denetimler devam ediyor

Mardin Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri ile Tarım İl Müdürlüğüne bağlı ekipler, merkez Artuklu ilçesinde fırınlara yönelik hijyen, gramaj ve ruhsat denetimlerinde bulunuyor.

17 Haziran 2021 Perşembe 08:32
Mardin’de fırınlara yönelik denetimler devam ediyor

Şehmus EDİS (MARDİN İGFA)Mardin Büyükşehir Belediyesi ve İl Tarım Müdürlüğü, vatandaşların en çok alış veriş yaptıkları ticarethanelerin başında gelen fırınların, halk sağlığına önem veren ortamların oluşturulması için denetimlerde bulunuyor. Bu kapsamda Zabıta Daire Başkanlığı ve İl Tarım Müdürlüğü ekipleri, merkez Artuklu ilçesinde fırınlara yönelik gramaj, hijyen, ruhsat ve fırınlarda olması gerek asgari şartları taşıyıp taşımadıkları konusunda denetimlerde bulunuyor. 

Ekipler, fırınlarda karşılaşılan eksiklikler ile ilgili olarak gerekli uyarıları yaptıktan sonra  giderilmesi zaman alacak konularla ilgili ise iş yeri yetkililerine süreli tebligat veriyor.

Denetimler ve tebliğ neticesinde olumsuzluk görülen yerlerde bahse konu eksikliklerin giderilmediği görülen fırınlarda ise idari para cezasıyla birlikte mevzuatta öngörülen diğer yaptırımların da uygulanacağı belirterek uyarılarda bulunuyor. 

Denetimlerin Mardin genelinde yapılacağı belirtildi.   

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37