banner55

Niğde'ye iki yeni OSB projesi

23 Kasım 2021 Salı 12:18
Niğde'ye iki yeni OSB projesi

Niğde Organize Sanayi Bölgesine (OSB) yatırımcı getirmek adına çalışmalar yaptıklarını dile getiren Niğde AK Parti Milletvekili Yavuz Ergun, Niğde halkına istihdam sağlamak için çalıştıklarını belirtti. Niğde'de iki yeni OSB daha kurulacağının müjdesini veren Ergun, Niğde OSB içinde yatırım projelerinin devam ettiğini söyledi. Murat Karakaya (NİĞDE İGFA)- Niğde OSB'yi üretim üsstü haline getirmek için Bor OSB yatırımcıları ile bir araya gelen AK Parti Milletvekili Yavuz Ergun, sanayicinin ve üreticinin her zaman yanında olduğunu söyledi. 

Niğde OSB' de üretim yapan ve yeni yatırımlar gerçekleştirecek olan iş insanlarıyla buluşan Ergun, "Niğde’mize gelecek üretim ve yatırım için elimizden ne gelirse yapıyoruz. Niğde'de yatırım yapmaya ikna ettiğimiz yirmiye yakın firma var. OSB'yi üretim merkezi haline getirmeye kararlıyız. Şu an sanayi bölgesinin her yerinde fabrikalar kuruluyor. Fabrikaların tamamı bittiğinde 6 bine yakın vatandaşımız için istihdam sağlamış olacağız" dedi. 

NİĞDE OSB'DE YATIRIM PROJELERİ DEVAM EDİYOR 

Niğde'de Niğde OSB ve Bor OSB olmak üzere iki sanayi bölgesi bulunuyor. Niğde OSB, son üç yılda 474 hektarlık mevcut alanındaki 110 sanayi parselinin 93 sanayi parselinde firmalar üretim yaparak, 4 bin 200 kişiye istihdam sağlıyor.

7 sanayi parselinde fabrakia inşaatlarının devam ettiğini ve 10 sanayi parselinde inşaat projelerinin olduğunu dile getiren Ergun, "Gaziantep’te yatırımı olan bir firma geçtiğimiz günlerde 329.351,70 m²lik sanayi parseli Ring Tesisi ve Open-End İplik üretimi yapmak üzere ön tahsisi yapıldı. Bu firma sanayi parseli üzerinde yapacağı 100 Milyon Euro yatırım bedelli 150 m² kapalı alanlı fabrikasında 400 kişi istihdam edecek" dedi. 

BOR OSB'YE 68 MİLYON TL'LİK YATIRIM 

"Bor Organize Sanayi Bölgesi gelişimini ve büyümesini hızla sürdürmektedir. Geçtiğimiz yıl Türkiye’de en yüksek altyapı yatırımı ödeneklerinden birisini alarak toplam 68 Milyon TL ile yatırımlarını tamamlama noktasına gelmiştir" diyen Ergun, "Bor Karma ve Deri İhtisas Organize Sanayi Bölgesi ise 96 aktif firması ve 1500 kişilik istihdamı ile faaliyetine devam etmektedir.

2018 yılında 86 tesis üretim durumundayken bugün Bor Karma ve Deri İhtisas OSB’de üretimde olan tesis sayısı 98’e çıkmıştır, 55 tesis inşaat aşamasında ve 38 tesis de proje aşamasındadır. 1500 olan mevcut istihdam sayısı inşaat ve proje aşamasında olan tesisler de üretime geçince 5000’e çıkacaktır"dedi. 

NİĞDE'YE İKİ YENİ OSB PROJESİ  

Niğde'de 3. OSB 2021 Mart ayında tüzel kişiliğine kavuşmuş olup yatırımları değerlendirme ve planlama sürecinde olduğunu belirten Ergun, "Bor Tarıma Dayalı İhtisas Besi OSB ise 28.07.2021 tarihinde tüzel kişiliğini kazanmış olup 4.000.000m2 alan üzerine kurulacaktır. Bölge dahilinde 8 adet 500 baş, 20 adet 250 baş, 60 adet 100 baş ve 40 adet 50 baş kapasitede olmak üzere toplam 20 büyükbaş besi hayvanı kapasiteli 128 adet büyükbaş hayvancılık işletmesi kurulması planlanmaktadır.

Bölge, Bor İlçe Merkezine 8,5 km, Bor-Altunhisar yoluna 3,3 km,  Bor-Zengen yoluna ise 5,4 km uzaklıkta yer almaktadır. Tarıma Dayalı İhtisas Besi Organize Sanayi Bölgesi alanında; Açık Besi Tesisleri, Kesimhane, Et İşleme Tesisi, Biyogaz Tesisi, Yem Üretim Tesisi gibi ana tesisler yanı sıra; sosyal tesisler, idari tesisler, veterinerlik ve ilaç satış hizmet noktaları, market, lokanta, kontrol binası, araç park alanları, tamir atölyesi, kantar, dezenfeksiyon, gübre bertaraf ve atık su arıtma tesisi, tesis giriş-çıkış ve iç yollardan oluşan yardımcı ünitelerin kurulması planlanmıştır" ifadelerini kullandı. 

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37