Nitelikli iş gücü GEBKİM'le sağlanacak

14 Ocak 2022 Cuma 16:58
Nitelikli iş gücü GEBKİM'le sağlanacak

Milli Eğitim Bakanlığı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı arasında imzalanan ‘Mesleki ve Teknik Eğitim İş Birliği Protokolü’ yurt çapında organize sanayi bölgelerinde uygulanmaya başlandı. KOCAELİ (İGFA) - Türkiye’nin ilk kimya ihtisas organize sanayi bölgesi GEBKİM OSB, proje kapsamında Mesleki Eğitim Merkezi İrtibat Bürosu’nu düzenlenen törenle açtı.

Türkiye’nin ilk kimya ihtisas OSB’si GEBKİM’in de içerisinde bulunduğu proje hakkında konuşan GEBKİM OSB Yönetim Kurulu Başkanı V. İbrahim Aracı, “Yurt çapında mesleki eğitimin yaygınlaştırılması ülkemizin iş gücüne önemli katkıda bulunacaktır” dedi.  GEBKİM Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile nitelikli eleman arayışında kendi çözümünü oluşturduklarını belirten Aracı, "Yeni protokol anlaşmasıyla yurt çapında mesleki eğitimin yaygınlaştırılması ülkemizin iş gücüne önemli katkıda bulunacaktır” dedi.

Nitelikli iş gücü ihtiyacını karşılamaya yönelik attıkları adımları sıralayan İbrahim Aracı, GEBKİM Vakfı ile 2018 yılında faaliyete geçirilen GEBKİM Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin (MTAL) bölgede sanayici ihtiyaç duyduğu nitelikli iş gücünü oluşturmak amacıyla açıldığını hatırlattı.

Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemiz, 8 kimya ve 4 endüstriyel otomasyon laboratuvarı, üretim tesisi ve bu tesise bağlı kalite kontrol birimi, atölyesi, konferans salonu, 10 binden fazla kitaba ev sahipliği yapan kütüphanesi, yemekhanesi, dans ve resim atölyesi, İngilizce eğitim için özel olarak tasarlanmış ‘İngilizce sokağı’ ve il dışından gelen öğrenciler için ücretsiz servis imkânıyla alışılagelmiş meslek lisesinin çok dışında olanaklar barındıran bir okul olarak öne çıktığını ifade eden Aracı, "GEBKİM içerisinde bulunan GEBKİM Teknoloji ve Çözüm Merkezi (GEBTEK) ile entegre çalışan lisemizin mezunları hem OSB’miz hem de çevredeki sanayi kuruluşları tarafından yüksek oranda işe alınmaktadır” dedi.

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37