Osmangazi'de Şadırvanlı Han eğitimin merkezi oldu

24 Eylül 2021 Cuma 14:55
Osmangazi'de Şadırvanlı Han eğitimin merkezi oldu

BURSA (İGFA) - Osmangazi Belediyesi, Uludağ Üniversitesi ile imzaladığı protokolün ardından Şadırvanlı Han Eğitim Akademisi’ni hayata geçirerek, üniversitede öğrenim gören misafir öğrencilere kampüs dışında da vakit geçirebilecekleri ve Türk kültürünü öğrenebilecekleri tarihi bir mekân kazandırdı. Pandemi sürecinde tedbirli bir şekilde faaliyetlerin devam ettiği Şadırvanlı Han’da, 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı Güz Dönemi faaliyet programı tanıtımı ile kütüphanenin açılışı gerçekleştirildi. Ayrıca, geçtiğimiz yıl gerçekleştirilen sohbetlerden derlenerek hazırlanan “Şadırvanlı Han Sohbetleri” isimli kitap da katılımcılara hediye edildi.

Programda konuşan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, tarihe sahip çıkma noktasında bugüne kadar 7 ödül kazanan bir belediye olduklarına dikkat çekti. Şadırvanlı Han’ın da bu çalışmaların en güzel örneklerinden biri olduğunu belirten Başkan Dündar, “Bizim bu konudaki çalışmalarımız, Bursa’daki tarihi dokunun tarihi kimliğin ayağa kalkmasını sağlarken, bu çalışmalarımız örnek olarak Tarihi Kentler Birliği vasıtasıyla Türkiye’nin dört bir yanında akademi haline dönüştü. Tarihi mirasa sahip çıkma çalışmalarımız, belediyemizin temizlik faaliyetleri gibi aslı vazifemiz haline geldi. Sadece içerisinde bulunduğumuz bu bölgede Kayhan SMÖ Yapı, Gökdere Medresesi, Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi’nin hepsinde Osmangazi’nin imzası var. Tahtakale Han’ı çöküntü halinden yeniden ayağa kaldırdık. Somuncu Baba Fırını ve Çilehanesi, Gazzeli Ahmet Efendi Kültür Merkezi gibi Bursa’nın değerlerini yeniden ortaya çıkardık. Hisar İçi’nde Eski Bursa’yı yeniden canlandırmak için çalışmalarımız sürüyor. Tarihi mirasa yönelik yaptığımız her bir çalışma bir diğerini tetikliyor. Adım adım Bursa’yı tarihi kimliğiyle yeniden buluşturuyoruz” dedi.

Tarihi Kayhan Çarşısı’ndaki Şadırvanlı Han’ın restorasyon çalışmaları sonrasında Uludağ Üniversitesi ile işbirliğinde çok farklı bir merkez olduğunu ifade eden Başkan Dündar, “Üniversitede öğretim, Şadırvanlı Han’da eğitim olacak. Öğrencilerimiz burada sadece ders değil, aynı zamanda keyifli vakit geçirip, sohbet etme imkanı bulabilecekler.  Sadece fiziki dönüşümün değil sosyal dönüşümün de olduğu bir merkez ortaya çıktı. Buradaki çalışmalar çok değerli akademisyenlerimizin bizlere vermiş olduğu vizyonla gerçekleşiyor. İnşallah burası düşündüğümüz şekilde hizmet vermeye devam edecek. Şadırvanlı Han, Osmanlı’nın payitahtı Bursamız’dan üç kıtaya ışık olacaktır” diye konuştu.

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37