Özbekistan vatandaşları Bursa'da oy kullandı

16 Ekim 2021 Cumartesi 14:20
Özbekistan vatandaşları Bursa'da oy kullandı

Özbekistan'da 24 Ekim'de yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimi için erken oy kullanma süreci başladı ve Bursa’da yaşayan Özbekistan vatandaşları Özbekistan Bursa Fahri Konsolosluğunda kurulan sandıklarda oy kullandı.BURSA (İGFA) - Özbekistan'da 24 Ekim'de yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Liberal Demokrat Partisinden yeniden aday gösterilen Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev, Ekoloji Partisinden Narzulla Oblomuradov, Halk Demokrat Partisinden Maksuda Vorisova, Milli Şahlanış Demokrat Partisinden Alişir Kadirov, "Adalet" Sosyal Demokrat Partisinden de Bahrom Abduhalimov yarışacak.

Bursa'da kullanılan oyların ardından Özbekistan’ın İstanbul Başkonsolosu Amirsaid Agzamhodjaev değerlendirmelerde bulundu.

Bursa'da yaşayan Özbek vatandaşları için erken oy kullanma sürecinin başladığını ifade eden Agzamhodjaev, "24 Ekim'de Özbekistan'da cumhurbaşkanlığı seçimleri olacak. 5 parti kendi adaylarını çıkarttı. Bu seçimlerde Özbekistan vatandaşları için değişiklikler var vatandaşlarımıza kolaylıklar sağlandı. Daha önce vatandaşlarımız sadece büyükelçilik ve konsolosluklarda seçime katılabilirdi. sadece seçimin olduğu gün seçime katılabilirdi. Bu seçimde vatandaşlarımız seçimden 10 gün önce erken oy kullanabiliyor. Başkonsolosluğa gelemeyen vatandaşlarımız yaşadıkları şehirlerde Fahri konsolosluk binalarında kurulan sandıklarda oylarını kullanabiliyor. Türkiye'de seçimler 14 Ekim'de Antalya'da kurulan sandıkla başladı. 16 Ekim'de Bursa, Karabük ve Konya'da sandıklar kuruldu. 17 Ekim'de İstanbul Fatih'te bir hafta sonra Kadıköy'de 24 Ekim'de ise Özbekistan Türkiye Büyükelçiliğinde ve Başkonsolosluğunda sandıklar kurulacak. Türkiye Cumhuriyeti Devletine verdikleri destekler için çok teşekkür ederiz" dedi.

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37