Sabiha Gökçen'in manevi oğlu Cumhuriyeti anlattı

31 Ekim 2021 Pazar 09:16
Sabiha Gökçen'in manevi oğlu Cumhuriyeti anlattı

Sabiha Gökçen'in manevi oğlu tarihçi yazar Eriş Ülger, İzmit Belediyesi'nin Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında Atatürk Evi’nde gerçekleştirdiği söyleşide Cumhuriyete giden süreci anlattı.KOCAELİ (İGFA) - 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında dünyanın en zengin Atatürk müzesi olan İzmit Belediyesi Atatürk Evi Müzesi’nde söyleşi gerçekleştirildi.

Sabiha Gökçen’in manevi oğlu Yüksek Mimar ve Tarihçi yazar Eriş Ülger tarafından düzenlenen söyleşide Cumhuriyete giden süreç İzmitlilere anlatıldı.  Atatürk Evi’nin bahçesinde gerçekleştirilen programa İzmit Belediyesi Koordinatörleri Ozan Aksu ve Hakan Yalçın’ın yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

Söyleşi sonrası Ülger’e İzmit Belediyesi Koordinatörü Ozan Aksu tarafından çiçek takdim edildi. Eriş Ülger ayrıca kitaplarını imzalatmak isteyen kitaplarını imzaladı, fotoğraf çekilmek isteyenlerle fotoğraf çekildi.

“BÜYÜK ZORLUKLARLA KURULDU”

Tarihçi yazar Eriş Ülger, Cumhuriyet'in Kurtuluş Savaşı’nın hemen sonrasında aceleyle kurulmuş bir Cumhuriyet olmadığının altını çizerken, Türkiye Cumhuriyeti'nin büyük zorluklar aşılarak, büyük mücadeleler verilerek kurulduğunu söyledi.  29 Ekim 1923’te kurulduğu zaman Türk Milleti de yaşama adım attığını belirten Ülger, "Mustafa Kemal’den önce Türkler vardı ama Türk Milleti yoktu. Millet haline gelişi 1923’tür. O nedenle Mustafa Kemal Atatürk’ün varlığı ile Türk Milletinin var oluşu orantılıdır. Mustafa Kemal’in aramızdan ayrılışının ardından yaklaşık 80 yıl, Cumhuriyet kurulmasının üzerinden de yaklaşık 100 yıl geçmiştir. Türk Milleti halen Mustafa Kemal’i aramakta, özlemektedir. Çünkü her başımız sıkıştığında Mustafa Kemal Atatürk’ü bize çözüm bulacak ümidiyle dört gözle bekliyoruz" diye konuştu.

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37