Sakarya'nın enerji projesine bakanlıktan destek

12 Kasım 2021 Cuma 18:15
Sakarya'nın enerji projesine bakanlıktan destek

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın AB finansmanıyla enerji yatırımlarının desteklenmesi konusunda destek almaya hak kazanan Sakarya Büyükşehir Belediyesi, kurum binalarının enerjisini yenilenebilir kaynaklardan sağlamak için kurum içi farkındalık eğitimlerine başladı.SAKARYA(İGFA)- Sakarya Büyükşehir Belediyesi, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın ABfinansmanıyla belediyeler arasında başlattığı “Enerji Verimliliği Teknik Destek Projesi” (YEVDES) kapsamında, bu alandaki girişimleri ve yaptığı yatırımlarla destek almaya hak kazandı.

Belediye, şehir genelinde enerji üreten Hidroelektrik Santralleri(HES) ve Karaman Güneş Enerji Santrali(GES) projeleriyle birlikte şimdi de hizmet binalarında ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi çalışmalarına AB- YEVDES projesi kapsamında başladı.

Bu alanda çalışmalara başlayan ve proje için fizibilite yapan Büyükşehir’in üst yönetimi, ilk olarak meclis salonunda gerçekleştirilen “farkındalık eğitimine” katıldı. Bu eğitimler sonrasında bir araya gelen genel sekreter yardımcıları, daire başkanları ve SASKİ yöneticileri kuruma ait binalarda kullanılan enerjiyi yenilenebilir kaynaklardan sağlamaya yönelik hayata geçirilecek olan projeyi görüştü.

Anahtar Kelimeler:
Güneş EnerjisiYEKA GES-3
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37