'Yeşil Gezegen'den çocuklara afet ve çevre bilinci

11 Ocak 2022 Salı 10:17
'Yeşil Gezegen'den çocuklara afet ve çevre bilinci

Türkiye Vodafone Vakfı ve Habitat Derneği işbirliğiyle çocuklarda çevresel farkındalık yaratmak amacıyla hayata geçirilen “Yeşil Gezegen” projesinde eğitimler başladı. İSTANBUL (İGFA) -Türkiye Vodafone Vakfı ve Habitat Derneği tarafından çocuklarda çevre bilinci oluşturmak ve sürdürülebilirlik konusunda yetkin bireyler olmalarını sağlamak amacıyla hayata geçirilen “Yeşil Gezegen” projesinde eğitici eğitimlerinin tamamlanmasının ardından çocuklara yönelik farkındalık eğitimlerine başlandı.

Proje kapsamında, başlangıçta Türkiye’nin farklı illerinde 7-14 yaş arası 1.000 çocuğa iklim değişikliği, elektronik atık dönüşümü, geri dönüşüm, sürdürülebilirlik ve afet konularında online eğitimler veriliyor. Eğitimlerin ardından proje katılımcıları arasında bir fikir maratonu da düzenlenecek.

Türkiye Vodafone Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Süel, bugün çevresel sorunlar tüm dünyanın ortak meselesi haline gelmiş durumda olduğuna dikkati çekerek, "Çevre sorunları hakkında çocuklarımıza küçük yaşta farkındalık kazandırmak büyük önem taşıyor. Çevreye duyarlı bireylerin yetişmesini sağlamak ve sürdürülebilirlik farkındalığına sahip nesiller yetiştirmek, ülkemiz açısından son derece kritik. Bu bağlamda, Milli Eğitim Bakanlığı’mızın iklim değişikliği, çevre bilinci ve sıfır atık konularını müfredata dahil etmesini sevinçle karşıladık. Biz de Türkiye Vodafone Vakfı çatısı altında Habitat Derneği işbirliğiyle hayata geçirdiğimiz ‘Yeşil Gezegen’ projesiyle bu hedefe katkı vermekten memnuniyet duyuyoruz" dedi.

Projenin sonunda eğitim alan çocuklarımızdan çevre sorunlarıyla ilgili dijital çözümler üretmelerini bekleyeceklerini analtan Süel, "Bu çocuklarımız, dünyamızı koruma bilinciyle yetişen bireyler olarak yakın çevrelerinde iklim elçileri olabilecek. Türkiye Vodafone Vakfı olarak, daha yeşil, daha yaşanabilir, daha sürdürülebilir bir dünya için çalışmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37