2024 yılının Mart ayında yapılacak olan yerel seçime sayılı günler kaldı. Seçime katılarak daha fazla belediye başkanlığı kazanmak isteyen siyasi partiler, seçmenin karşısına kazanabilecek aday çıkarabilmek için kılı kırk yararcasına bir arayış içerisine girmiş durumdalar.

Her ne kadar yerel seçimde de genel seçimde olduğu gibi partiler yarışsa da, nüfusu fazla olmayan yerleşim merkezlerinde seçmen partinden çok adaylara bakarak oy kullanır.

Bunun bilincinde olan siyasi partiler de seçmen sayısı çok olan yerlerde propagandayı parti üzerinde kursalar da, yukarıda belirttiğimiz gibi pek çok yerde adayı ön plana çıkartan bir strateji uygulamaktan geri durmazlar.

Son birkaç gündür siyasi partilerin seçim takvimi ile ilgili süreci başlatmaları ile birlikte, belediye başkan adayı olmak isteyenler de yavaş yavaş siyasi partilerin kapısından içeriye girip müracaatlarını yapmaya başladılar.

Şu sıralar arkalarında iki ya da üç kişinin bulunduğu pek çok siyasetçiyi özellikle cenazelerde ve düğünlerde görmek mümkün. Belediye başkan adayı olmak isteyen kim varsa, parti tabanındaki isimleri tanımasalar da yanlarına partilileri çok iyi tanıyan birkaç isim alarak kendilerini tanıtmaya başladılar bile.

Tabi belediye başkanı olmak isteyenlerin en fazla uğradıkları yer gazeteler, en fazla sohbet etmek istedikleri kişiler de elbette ki gazeteciler. Kendi fikirlerini topluma aktarmanın en temel yolunun medya kuruluşlarından geçtiğini bilen adaylar, ayaküstü de olsa buldukları gazetecilere birkaç dakika içerisinde nefes nefese başkan olduklarında nasıl bir yol izleyeceklerini anlatıp duruyorlar.

Her seçim öncesinde oluğu gibi şimdi de bizimle sohbet eden başkan adaylarının kendilerine göre seçim kazanamamak gibi bir sıkıntıları yok. Daha da önemlisi söz konusu belediye başkan adaylarının cebinde kendisi ile birlikte seçimi kazanacak meclis üyesi sayısı ve makama oturduktan sonraki günlerde beraber çalışmak istediği daire müdürlerinin de isimleri yazılı.

Siyasette olmazsa olmaz bilindiği gibi umut ve heyecandır. Umudu olmayan ve o umudu taşıyacak, neticeye ulaştıracak heyecanı olmayan, zaten söz konusu makamlara aday olmuyor. Ancak daha seçime aylar varken diğer partilerin ne yapacaklarına bakmadan kendisini şimdiden belediye başkan adayı olarak görmekte biraz garip olsa gerek.

Genel seçimlerde seçim bölgelerinde var olan milletvekili sayısının içerisinde kendine yer bulan kim varsa nasıl kendisini o andan itibaren seçim gününe kadar milletvekili olarak görüyorsa, anlaşılan o ki eğer mensubu oldukları siyasi partiden kendilerini aday gösterirse, o isimler de 31 Mart 2024 akşamına kadar kendilerini o bölgenin belediye başkanı olarak görmekten imtina etmiyorlar.

Bizim memlekete "Bıldırcının beyliği arpalar biçilene kadardır" şeklinde muhteşem bir deyim var. Siyasette de arpaların biçileceği yani tercihlerin belli olacağı tarih 31 Mart 2024 tarihi olacağından, o tarihe kadar beklemekten başka bir çözüm olmasa gerek.

Biz de bekleyip göreceğiz.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37