banner55

Okullarımızda öğrencilerimizin odaklanmasını ve motivasyonunu artırmak için yıllarca ders dışında çeşitli yöntemler geliştirmiş ve uygulamıştık. Uyguladığımız yöntemlerin başında da Pelikan NLP Motivasyon gelmekteydi.

Öğrencilerimize derse başlamadan önce 15 dakika boyunca Pelikan NLP Motivasyon yaptırıyorduk. Günlük yaptığımız 15 dakikalık çalışma, öğrencinin kendi ile ilgili olumlu düşünmesini ve derse odaklanmasını sağlıyordu.

Geçen yıl pandemi salgını ile birlikte okullar, online eğitime dönünce Pelikan NLP Motivasyon da online eğitime döndü. Her akşam saat 9.30’da Zoom programından yayın açıyordum ve isteyen öğrenciler, aileleri ile birlikte terapiye katılıyordu. 40 dakika boyunca nefesimize odaklanarak terapi yapıyor ve olumlu düşünme çalışması yapıyorduk.

İki ay boyunca yaptığımız terapinin oldukça faydasını görmüş ve uyku kalitem artmıştı. Akciğer kapasitem 3 katına çıkmış ve vücudumdaki bütün ağrılar geçmişti. Boyun, sırt ve dizlerimdeki ağrılar tek tek yok olmuştu. Doğal olarak bu süreci yaşamımın bir parçası haline dönüştürdüm.

Gün geldi, Covid kapımı çaldı. Benim de vücudumun kapısı açık olunca olan oldu ve vücudum Covid’e yenik düştü. Covid 19, vücuduma tesir ettiğinde ilk ele geçirmeye çalıştığı organım akciğerim olmuştu.

Karşılıklı olarak akciğerimi kim ele geçirecek mücadelesi vermeye başladık. İlk gün iliklerime kadar tir tir titriyordum. Çok üşüyordum. Üşümeme rağmen saatlerce nefes terapisi yapmış ve vücuduma daha çok oksijen alarak hücrelerimin rahatlamasını sağlamıştım. Bir çay kaşığı oksijen yerine her nefeste bir yemek kaşığı oksijen aldığımı düşünüyordum.

Odak noktam, terapi esnasında nefesim olduğu için zihnen rahatlıyor ve belli bir süre sonra uykuya dalıyordum. Zihin nefeste olduğunda başka bir şey düşünme ihtimali ortadan kalktığı için vücut, endişe ve korkudan uzaklaşıyordu.

Bu durum ise vücuttaki stres seviyesini azaltıyor ve enerjimin hücrelerimin iyileşmesine, harcanmasına yardım ediyordu. Hastalığım süresince uyku sorunu çekmemiştim. Bazı geceler sırtım sırılsıklam olmuş şekilde uyanıyor ve üzerimi değiştirdikten sonra yeniden uyuyordum.

Gündüz öksürüyordum fakat geceleri uykuya daldıktan sonra hiç uyanmıyordum. İştahımı kapatmıştı. Bir lokma doymama yetiyordu. Fakat vücudumun güçlü olması için yemek yemem gerekiyordu. Bol bol meyve ve sebze, zorla da olsa yiyordum.

Tam olarak 10’ncu gün test yaptırdım ve sonuç negatif çıktı. 10 gün karşılıklı mücadele etmiştik. Fakat benim de onunla mücadele etmek için elimde çok güçlü silahlarım vardı.

Pelikan NLP Motivasyon, arkadaşlarım, çalışanlarım, ailem ve akrabalarım. Fatih Devlet Hastanesi Pandemi Sorumlusu Doktor Yüksel Aksoy bey ve eşi arkadaşım Saliha hanım. Yanımda dostlarımı ve sevenlerimi görmek psikolojimi yükselti ve benim süreci hızlı atlatmamı sağladı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37