
Darıca Müteahhitler Derneği (DARMÜD), Darıca’nın inşaat ve konut sektörüne katkı sunmak amacıyla düzenlenen görkemli bir törenle kapılarını açtı.
Bölge protokolü, siyasi parti temsilcileri, sektör temsilcileri, iş insanları ve derneğin 205 üyesinin yoğun katılım gösterdiği açılış programı, birlik ve dayanışma mesajlarına sahne oldu.
Törende yapılan konuşmalarda, “Bugün burada yalnızca bir derneğin açılışını gerçekleştirmiyoruz. Aynı zamanda Darıca’da sektörümüz adına birlik, dayanışma ve güçlü bir gelecek anlayışının temelini hep birlikte atıyoruz” ifadeleri kullanıldı. Kuruluşu gerçekleştirilen DARMÜD’ün yalnızca bir çatı değil; ortak aklın, dayanışmanın ve sektörel birlikteliğin simgesi olacağı vurgulandı.
AÇILIŞ KURDELESİNİ PROTOKOL KESTİ
DARMÜD’ün açılış kurdelesi;
Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman,
Kocaeli Milletvekili Nail Çiler,
Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu,
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Hasan Soba,
Darıca Kaymakamı Yaşar Dönmez,
Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık,
Darıca İlçe Emniyet Müdürü Vedat İşleyen,
Darıca İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Balay,
Darıca Belediye Başkan Yardımcısı Hüsamettin Ergül,
Farabi Eğitim Araştırma Hastanesi Başhekimi Arif Emre,
AK Parti Darıca İlçe Başkanı Köksal Şakar,
CHP Darıca İlçe Başkanı H. Cihan Özaltan,
MHP Darıca İlçe Başkanı Fikret Ağbaba,
İYİ Parti Darıca İlçe Başkanı Pınar Demirel,
Anahtar Parti Darıca İlçe Başkanı Kinyas Bakar,
Büyük Birlik Partisi Darıca İlçe Başkanı Kadir Gedikli,
DEM Parti Darıca İlçe Başkanı Hasan Afşin,
Saadet Partisi Darıca İlçe Başkanı M. Fatih Çakır,
Gebze Ticaret Odası Meclis Başkanı Oğuz Şerifalioğlu,
DAİSA Başkanı Yakup Törk ve
ASRİAD Başkanı Nihat Yıldırım tarafından kesildi.

Programa ayrıca kurum müdürleri, finans ve banka temsilcileri, muhtarlar, meclis üyeleri, meslek odası temsilcileri, spor kulübü, vakıf, federasyon, dernek ve STK başkanları, çözüm ortakları, tedarikçi firmalar ile çok sayıda iş insanı katıldı.

PROTOKOLDEN BİRLİK VE DAYANIŞMA MESAJI
Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman yaptığı konuşmada, Darıca’nın gelişiminde inşaat sektörünün önemli bir yere sahip olduğunu belirterek, DARMÜD’ün sektör temsilcileri arasında güçlü bir dayanışma oluşturacağına inandığını ifade etti.
Kocaeli Milletvekili Nail Çiler ise konuşmasında, kentleşmenin sağlıklı ilerleyebilmesi için sektör paydaşlarının ortak akılla hareket etmesinin önemine dikkat çekerek, derneğin bölge adına önemli bir kazanım olduğunu söyledi.
Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu da yaptığı değerlendirmede, dayanışma kültürünün önemine vurgu yaparak, sektörün sorunlarının ortak platformlarda konuşulmasının çözüm sürecine katkı sağlayacağını ifade etti.



Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Hasan Soba konuşmasında, yerel yönetimlerle sektör temsilcilerinin iş birliği içerisinde çalışmasının şehirleşme açısından büyük önem taşıdığını belirterek, DARMÜD’e başarılar diledi.


Darıca Kaymakamı Yaşar Dönmez ise yaptığı konuşmada, ilçenin gelişimine katkı sağlayacak her oluşumun önemli olduğunu ifade ederek, derneğin Darıca’ya hayırlı olmasını temenni etti.

Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık da konuşmasında, Darıca’nın modern şehircilik anlayışıyla gelişmeye devam ettiğini belirterek, DARMÜD’ün sektör ile yerel yönetimler arasında önemli bir köprü görevi üstleneceğini söyledi.

“SEKTÖREL DAYANIŞMANIN MERKEZİ OLACAK”
Törende yapılan konuşmalarda, DARMÜD’ün ilçedeki yapılaşma sürecinde kritik bir köprü görevi üstleneceği ve sektörel dayanışmayı güçlendireceği ifade edildi. Protokol üyeleri, dernek yönetimini tebrik ederek yeni merkezin Darıca’ya hayırlı olması temennisinde bulundu.
İlçedeki müteahhitleri tek bir çatı altında toplamayı amaçlayan derneğin, modern şehircilik anlayışı çerçevesinde yerel yönetimlerle iş birliği içerisinde çalışmasının hedeflendiği belirtildi.
Programda ayrıca şu mesajlar verildi:
Bugün; sektörümüzün tüm paydaşlarıyla birbirimize sahip çıkma, aynı hedef etrafında kenetlenme, ortak geleceğimizi birlikte inşa etme günüdür.”
Açıklamada, emeği geçen, destek veren ve katkı sunan tüm paydaşlara, üyelere ve davetlilere teşekkür edilerek, “Katılımlarınızla bizleri onurlandırdığınız için her birinize ayrı ayrı şükranlarımızı sunuyor, hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyoruz” ifadelerine yer verildi.
SEKTÖREL SORUNLAR VE PROJELER GÖRÜŞÜLDÜ
Açılışın ardından protokol üyeleri dernek merkezini gezerek üyelerle bir araya geldi. Gerçekleştirilen istişarelerde sektörel sorunlar, çözüm önerileri ve hayata geçirilmesi planlanan projeler ele alındı.
DARMÜD KURUCU YÖNETİM KURULU
👔 BAŞKAN
* Salih GÜNAL
KURUCU YÖNETİM KURULU ÜYELERİ (ALFABETİK SIRA)
* Adem TAŞÇI
* Ahmet ÇALIMLI
* Erhan GÜÇLÜ
* Eyyup ÇETİNKAYA
* Fadıl AKAGÜNDÜZ
* Işık GÜVEN
* İrfan ALTAN
* İsmail DÜZGÜN
* Kazım GÜNGÖR
* Lokman DEMİRTAŞ
* Mehmet DURMUŞ
* Mehmet ELMAS
* Mehmet UĞUZKUTLUK
* Melik KIZILKAYA
* Muhittin TUNÇ
* Murat ARSLAN
* Murat BOZKURT
* Muzaffer ŞAKRULU
* Ömer ARSLAN
* Savaş YAŞAR
* Selçuk SEFERTAŞ
* Seyni EDİŞ
* Soner ÖZTÜRK
* Süleyman CANPOLAT
* Yakup ARSLAN
* Yakup CAN
* Yunus TURGUT




