banner55

Bakan Akar Katar'da Mehmetçikle buluştu

27 Mart 2022 Pazar 09:45
Bakan Akar Katar'da Mehmetçikle buluştu

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Katar’da görevli Mehmetçik ile bir araya geldi.ANKARA (İGFA) - Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, Doha Forumuna katılmak üzere gittiği Katar'ın başkentinde, Katar Türk Birleşik Müşterek Kuvvet Komutanlığında inceleme ve denetlemelerde bulundu.

Komutanlığın faaliyetlerine ilişkin aldığı brifingin ardından Mehmetçiğe hitap eden Bakan Akar, birliğin başarılı çalışmalarını yakından takip ettiklerini belirterek "Başarılarınızdan dolayı mutluyuz, gururluyuz. Faaliyetlerinizin önümüzdeki dönemde de aynı ciddiyet, samimiyet ve başarıyla devam edeceğine inanıyoruz." diye konuştu.

Özel olarak seçilen birliğin hem askerlik faaliyetlerini yerine getirdiğini hem de Türkiye'yi başarıyla temsil ettiğini aktaran Bakan Akar,  "Bizim Katar ile ortak değerlerimiz, tarihimiz var. Birbirini tanıyan kardeş iki milletiz. Silahlı kuvvetlerimiz de iş birliklerini çok ileri düzeye getirdiler. Kara, Hava, Deniz Kuvvetlerimiz ve Özel Kuvvetlerimiz her aşamada yaptıkları çalışmalar, eğitimler, tatbikatlarla bu ortak bilgi, tecrübe ve yeteneklerini olabildiğince en üst seviyeye çıkaracaktır." ifadelerini kullandı.

Yalnızca Türkiye'nin değil dost ve kardeş ülkelerin de haklı mücadelesini desteklemek için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini, göstermeyi sürdürdüklerini belirten Bakan Akar, "Türk Silahlı Kuvvetleri, Cumhuriyet tarihimizin en yoğun günlerini yaşıyor. Gerek hudutlarımızda gerek yurt içinde gerek yurt dışında Irak ve Suriye'nin kuzeyinde gerekse dost ve kardeş coğrafyalarda karada, denizde, havada mücadelemiz yoğun şekilde sürüyor." diye konuştu.

Terörle mücadelenin, en son terörist etkisiz hâle getirilinceye kadar devam edeceğinin altını çizen Bakan Akar, Ukrayna'daki gelişmelerle ilgili de paylaşımda bulundu.

Bakan Akar, Ukrayna bağlamındaki gelişmelere de değinerek "Türk Silahlı Kuvvetleri bölgesinde barış, istikrar için elinden gelen gayreti gösteriyor. Ukrayna-Rusya arasındaki çatışmaların bir an önce durması, ateşkesin sağlanması, masum insanların tahliyesinin gerçekleştirilmesi için başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere Türkiye elinden gelen her türlü gayreti gösterdi, göstermeye devam ediyor" dedi.

Ege, Doğu Akdeniz ve Kıbrıs'taki faaliyetlerin kararlılıkla sürdüğünü ifade eden Bakan Akar, Türkiye'nin sorunların uluslararası hukuk çerçevesinde, diyalogla, barışçıl yol ve yöntemlerle çözümünden yana olduğunu vurguladı.

Konuşmasının ardından Bakan Akar, Halid Bin Velid Kışlasında görevli Mehmetçik ile karavanadan yemek yedi.

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37