banner55

Başkan Acar: İstiklal Marşı, milletimizin varoluş manifestosudur

12 Mart 2023 Pazar 11:02
Başkan Acar: İstiklal Marşı, milletimizin varoluş manifestosudur

Hürriyet ve istiklal yeminimiz İstiklal Marşı’nın TBMM’de millî marş olarak kabul edilmesinin üzerinden 102 yıl geçtiğini ifade eden Eğitim Bir Sen Bursa 1 Nolu Şube Başkanı Ramazan Acar, "İstiklal meşalesini bilgiyle, ilimle, eğitimle, erdem ve güzel ahlakla, başarıyla nesilden nesile taşımaya devam etmeliyiz, devam edeceğiz" dedi.BURSA (İGFA) - EBS Bursa 1 Nolu Şube Başkanı Ramazan Acar; İstiklal Marşı’nın milletimizin, yenilmez, yorulmaz kararlılığıyla, silah üstünlüklerine ve kaba güçlerine güvenerek bizi dize getireceklerine inanan işgalci devletlere karşı tarihsel meydan okuyuşu olduğunu ifade etti.

Başkan Acar, İstiklal Marşı’nın Meclis’te millî marş olarak kabul edilişinin 102. yılında yayınladığı mesajda şu ifadelere yer verdi:

“İstiklal Marşı, milletimizin varoluş manifestosu; millî mutabakat metni, evrensel bir istiklal, özgürlük ve direniş yeminidir. İmanıyla zalimlere, sömürgecilere, emperyalistlere direnme, dahası dersini verme iradesinin özlü öğretisini içeren veciz bir metindir, İstiklal Marşı, varlık temellerimizi, esaslarımızı, amaç ve idealimizi aşkın bir dille ifade eden tarihsel manifestodur. İstiklal Marşı’nda istiklal harbimizin amaç ve anlamı, istiklali için her zorluğa katlanan milletimizin ruh kökleri, karakter kodları, varlık şartı, hayatının gayesi, imanı, ahlakı, asla teslim olmaz özgür iradesi, hürriyet aşkı ve ‘Allah Allah’ nidalarıyla gözünü kırpmadan ölüme koşan bir milletin tarih yazan haykırışı, sesi, seslenişi vardır. İnsanın kanını tutuşturan veciz söz ve satırları, tesirli imge ve deyişleri, büyülü ses düzeni ve akışı, gittikçe yükselen heyecan dalgasına uygun ritmi, aruzu, ölçüsü, onu şiir olarak da erişilmez bir yere taşımaktadır.”

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37