BTSO, Diyarbakır'a iş gezisi organizasyonu düzenledi

17 Kasım 2021 Çarşamba 13:44
BTSO, Diyarbakır'a iş gezisi organizasyonu düzenledi

BURSA (AA) - Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), 90 kişilik heyetle Diyarbakır'a iş gezisi organizasyonu düzenledi.

BTSO'dan yapılan açıklamaya göre, Bursa iş dünyası temsilcileri, Mezopotamya Gurme ve Yöresel Lezzetler Fuarı'nın açılış törenine katıldı.

Organizasyon kapsamında, BTSO ile Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) arasında kardeş oda protokolü imzalandı.

İmza töreninde konuşan BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Türkiye'nin gelişimi ve kalkınmasının birlik ve beraberlikle mümkün olduğunu belirtti.

İş gezisi programlarının bölgelerdeki fırsatların tespit edilmesi açısından büyük önem taşıdığını aktaran Burkay, şunları kaydetti:

"Yatırımcılarımız, özellikle yurt dışı yatırımları planlarının bir kısmını 5 ve 6'ncı bölgede değerlendirebilir. Özellikle bu bölgelerde sunulan yatırım teşvikleri ve istihdam destekleri en önemli destek mekanizmaları. Diyarbakır, genç nüfusun en fazla olduğu iki merkezden biri. BTSO olarak gerçekleştireceğimiz protokol kapsamında, DTSO'ya gerek mesleki eğitim alanında gerekse de firmalarımıza verimli üretim ve dijital dönüşümde yetkinlik kazandıran Model Fabrika gibi projelerimizle destek vermeye hazırız."

DTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya da Bursa ekonomisinin güçlü üretim yapısı Türkiye'nin lokomotif şehirleri arasında yer aldığını ve dünyayla yarıştığını ifade ederek, "Diyarbakır ekonomisi de son dönemde artan yatırımlarla ivme kazandı. Diyarbakır'daki yatırımcılarımız, 6'ncı bölge teşviklerinden faydalanıyor. İstihdam üzerindeki vergi ise sıfıra yakın. Dünyadaki en önemli zenginliklerden biri olan beşeri sermaye konusunda da önemli bir avantaja sahibiz. Bununla birlikte arsa fiyatlarının cazip olması da Diyarbakır'a yeni yatırımcıların ilgisini artırdı." değerlendirmesinde bulundu.

Konuşmaların ardından kardeş oda protokolü imzalandı.

Anahtar Kelimeler:
BTSOIş Gezisi
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37