Gebze Belediye Başkanvekili Selamet Güner, 15 Ekim Dünya Kadın Çiftçiler Günü dolayısıyla Güzide Köy Mahsulleri Pazarı’nı ziyaret ederek kadın üreticilerle bir araya geldi.
KADIN EMEĞİNE GESMEK’TEN ANLAMLI DOKUNUŞ
Dünya Kadın Çiftçiler Günü kapsamında gerçekleştirilen ziyarette Başkanvekili Selamet Güner, pazarda tezgâh açan kadınlarla sohbet ederek onların gününü kutladı.
Ziyaretin en anlamlı anlarından biri ise GESMEK kursiyerlerinin el emeğiyle hazırladığı önlüklerin kadın üreticilere takdim edilmesi oldu. Kadın emeğini yine kadınların üretimiyle hazırlanan hediyelerle taçlandıran buluşma, pazarda samimi anlara sahne oldu.
YEREL ÜRETİMİN VE EMEĞİN BULUŞMA NOKTASI
Güzide Köy Mahsulleri Pazarı, yerel üreticiler ile tüketiciler arasında doğrudan bir bağ kuruyor. Köylerde üretilen doğal ve yöresel mahsullerin vatandaşlara ulaştırıldığı pazar, üreticilerin emeklerini değerlendirmelerine ve yerel üretimin desteklenmesine katkı sağlıyor.
Özellikle tarımsal üretimde önemli bir rol üstlenen kadınların emeğini görünür kılan pazar, üreticilerin alın terini vatandaşların sofrasına taşıyan önemli bir buluşma noktası olmayı sürdürüyor.





