banner55

Kötü şeyler, olaylar zaten yeterince yazılıp çiziliyor. Ben hep iyi olan şeyleri yazmayı seviyorum. İyi olan şeyler, çok sayıdaki kötünün arasında yok olmasın istiyorum. Hak ediyorlar çünkü. İyi şeyleri yazalım ki, daha çok bilinsin ve başka kişiler kurumlar da örnek alsın. 

Geçtiğimiz hafta Gebze’de harika işler çıkaran bir devlet ortaokulundan bahsetmiştim. Şimdi ise işin üst düzeyde iyi yapan bir kurumdan bahsetmek istiyorum. Yaklaşık 4 yıldır Gebze’de ticari faaliyetimi sürdürmekteyim. İşim düştüğünde, beni strese sokmayan kurumlar listesinde en tepede yer alıyor Gebze Ticaret Odası.

Her türlü ticari bilgi ve belge ihtiyacımızı en hızlı ve düzgün şekilde karşılıyor bu kurum. Kapıdaki güvenlik görevlisinden tutun da, içerideki memuruna, şefine, müdürüne kadar herkes güler yüzlü ve her an yardım etmeye hazır bir şekilde karşılıyor sizi. 
Avrupa’da bir kuruma girmişsiniz gibi bir ortam sunuyor bizlere. Zaten öyle olmasaydı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) 5 Yıldız Akredite Belgesini vermezdi muhakkak. Kurum, gerçekten de hak ediyor bu 5 yıldızı. 
Türkiye’nin en önemli Organize Sanayi Bölgelerine sahip bir yetki alanında, önemli işlere imza atan bu kurumu tebrik etmek gerekiyor. 

Sık sık gelen mesajlardan ve sosyal medya hesaplarından takip ediyorum Oda’yı. Sürekli bir faaliyet içindeler; eğitim, seminer ve panellerden istediğini seçip katılabiliyorsun. Ulusal ve uluslararası ticari heyetlerle yaptıkları görüşmeler sayesinde üyelerinin ithalat/ihracat faaliyetlerinin arttırılmasına katkıda bulunmaları da çok önemli bir husus gerçekten.

Bunda, Oda Başkanı sayın Nail Çiler’in etkisi büyük tabii. Yurt içi ve yurt dışındaki yenilikleri takip ederek kendini ve kurumunu sürekli yenileyen bir Başkan. Gebze’nin Marka Kent olma noktasında büyük katkı sunan bir anlayışa sahip olduğunu görüyorum. Cep telefonundan her an ulaşılabilir durumda Nail Başkan. 

Bir defasında kendisini telefonla arayarak bir projem olduğunu söyledim Telefonu kapatmadan, ilgili Kalkınma Ajansı’ndaki personele durumu anlattı ve hemen randevuyu ayarlayarak görüşmemi sağladı. Telefonu kapattığımda, ben 5-10 saniye duraksadığımı hatırlıyorum. Alışmadığımız için, normal tabi.
Gebzeli bir işletmeci olarak Nail Başkan’a ve tüm Oda personeline teşekkür ediyorum. İyi şeyler yapmaya devam edin lütfen. Ülke olarak çok ihtiyacımız var buna. 

Tüm kurumların hizmet verdikleri insanı odak noktası yaparak, gereken özeni göstermesi ve o kişilerin ihtiyacını maksimum seviyede hızlı ve güler yüzle karşılayarak memnuniyet sağlaması, toplumsal gelişim için de büyük önem teşkil etmektedir.

Nasıl ki; bir ayçiçeği tarlasındaki tüm çiçekler yüzlerini her daim Güneş’e çeviriyorlarsa, kurumlardaki tüm çalışanlar da güler yüzlerini Güneş’e, yani hizmet verdikleri insanlara çevirmeleri gerekir; Gebze Ticaret Odası’nda olduğu gibi. 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37