BŞEÜ'de "engelsiz üniversite" çalışmaları

19 Aralık 2019 Perşembe 15:02
BŞEÜ'de

BİLECİK (AA) - Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesince (BŞEÜ), özel gereksinimli öğrencilere yönelik altyapı ve iyileştirme çalışmaları yapıldığı bildirildi.

Rektör Prof. Dr. İbrahim Taş, yaptığı açıklamada, özel gereksinimli öğrencilerin eşit eğitim haklarından faydalanabilmeleri adına önemli imkanlar sunduklarını belirtti.

Prof. Dr. Taş, öğrencilerin kampüs içinde derslikler, kütüphane ve yemekhane gibi alanlara rahat ulaşımı adına yapılan çalışmaların karşılığında, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından 2 yılda 6 ''Turuncu Bayrak'' ile ödüllendirildiklerini aktardı.

''Engelsiz üniversite'' olmanın BŞEÜ'nün en önemli hedeflerinden biri olduğunu vurgulayan Taş, şunları kaydetti:

''Özel gereksinimli öğrencilerin diğer öğrenciler gibi eşit eğitim haklarından faydalanmaları, yaşadıkları sıkıntıların giderilmesinin ve sosyal aktivitelere katılmalarının en tabii hakları. Bu, her şeyden önce üniversitemizin en büyük sosyal sorumluluk projesidir. 'Engelli Öğrenciler Birim Koordinatörlüğü' farkındalık oluşturmak adına sosyal aktiviteler gerçekleştirmektedir. Hedefimiz, 2023'te üniversitemizi tüm birimleri ve binalarıyla engelsiz üniversite hedefine ulaştırmaktır.''

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37