Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) tarafından, havacılık devi Boeing’in sponsorluğunda bu yıl 9.’su düzenlenen Dikey İniş-Kalkışlı Hava Aracı (VTOL) Yarışması'nda Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ) adından söz ettirdi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nden dev eğitim desteği
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nden dev eğitim desteği
İçeriği Görüntüle

Finale kalan dört GTÜ proje takımı; GTU-PUHU, GTU-MERLIN, GTU-PUSAT ve G-TÜRK İHA, GTÜ başarıyla temsil etti. Zorlu görev senaryolarını başarıyla tamamlayan takımlar, önemli derecelere imza attı.

Yarışma sonunda; GTU-PUHU takımı Türkiye İkincisi (2.) oldu. Havacılık ve Uzay Kulübü bünyesindeki GTU-MERLİN ekibi Türkiye 3’ncü sırasını aldı. Aynı kulüpten GTU-PUSAT ekibi ise 4.cü olarak GTÜ'nün havacılık ve uzay alanındaki yetkinliğini gösterdi.

Türkiye’nin teknoloji üretme hedefine büyük katkı sağlayan GTÜ, bu başarılarla Dikey İniş-Kalkışlı İHA teknolojilerindeki liderliğini tescillemiş oldu.