Bakan Özer: Son 20 yılda önemli yatırımlar yapıldı

15 Şubat 2022 Salı 17:23
Bakan Özer: Son 20 yılda önemli yatırımlar yapıldı

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, İbni Sina Anaokulunun açılış törenindeki konuşmasında, Türkiye'de son 20 yıl içinde eğitim alanına önemli yatırımlar yapıldığını söyledi.GAZİANTEP (İGFA) - Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Gaziantep'teki temasları kapsamında Şahinbey ilçesinde yapımı tamamlanan İbni Sina Anaokulunun açılış törenine katıldı.

Türkiye'de son 20 yıl içinde eğitim alanına önemli yatırımlar yapıldığını kaydeden Bakan Özer, bu yatırımlar sayesinde çocukların eğitime erişiminin kolaylaştırıldığını anlattı.

Kısa süre içinde de bu yatırımların okullaşma oranlarının yükselmesinde etkisinin görüldüğünü ifade eden Bakan Özer; sadece bina ve derslik yapmadıklarını, aynı zamanda öğretmen başına düşen öğrenci sayısı ile derslik başına düşen öğrenci sayısını azaltmak için de ciddi bir şekilde öğretmen alımlarının gerçekleştiğini belirterek "2000'li yıllarda 500 binler seviyesinde olan öğretmen sayısı, bugün 1,2 milyona ulaştı. Yani bugün eğitim sistemimizde görev yapan öğretmenlerin yaklaşık yüzde 75'i, son 19 yılda eğitim sistemine dâhil oldu. Diğer alanlardaki gibi eğitimde de bu devasa dönüşüm, güçlü bir liderlik gerektiriyordu. Sayın Cumhurbaşkanı'mızın liderliğinde eğitimde son 20 yıl, cumhuriyetin kuruluşundan itibaren eğitim tarihine damgasını vuran en kritik dönem olmuştur. Ben, Sayın Cumhurbaşkanı'mıza eğitime her zaman öncelik verdiği için, bütçelerde en büyük payı her zaman eğitime ayırdığı için hem şahsım hem de camiam adına en içten şükranlarımı sunuyorum." diye konuştu.

Temel Eğitim Genel Müdürlüğünün tüm Türkiye'de bu hedefe ulaşmak için gece gündüz demeden büyük bir çabayla bir süreç yönetimi gerçekleştirdiğini kaydeden Özer, 5 ay gibi kısa sürede 59 yeni anaokulunu ve 6 bin 950 yeni anasınıfını hizmete aldıklarını açıkladı.

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37