Bursa'nın göbeğinde doğalgaz isyanı! "Yetişemiyoruz! Dayanamıyoruz!"

14 Şubat 2022 Pazartesi 13:43
Bursa'nın göbeğinde doğalgaz isyanı! "Yetişemiyoruz! Dayanamıyoruz!"

Bursa Osmangazi Panayır Mahallesi'nde Taşköprü olarak bilinen bölgede, 29 sokakta doğalgaz bağlantısı bulunmuyor. Mahalle sakinleri tüp ve kömüre yetişemiyoruz derken Muhtar Binali Taş, "Her sabah Bursagaz'ın yolunu gözlüyorum" dedi.RAMAZAN ACAR / BURSADA BUGÜN/(BURSA İGFA)- Bursa'nın büyümesi ve gelişmesiyle, şehrin göbeği haline gelen bölgede yaşayanlar, soba ve tüp kullanmak zorunda kalıyor. Bir yanında Bursa Uluslararası Tekstil Ticaret Merkezi (BUTTİM) bulunan Taşköprü bölgesinde, en temel ihtiyaçlardan biri haline gelen doğalgazın olmaması akılalmaz bulunurken bir an önce gerekenin yapılması bekleniyor.

"OYALADILAR"

"Buraya doğalgaz gelecek dediler, yıllardır insanları oyaladılar" diyen bir mahalleli, "Doğalgazın geldiği yok. Odun, kömür yakmaktan bıktık. Yaşlılarımız bu durumda çok zorlanıyor. Kömür ve tüpün yanına yaklaşılmıyor. Her şeye zam geldi ama insanların kazancı yok. Özellikle emekliler daha çok zorlanıyor" diye konuştu.

 "YETİŞEMİYORUZ! DAYANAMIYORUZ!"

3500 TL emekli maaşı alan ve haline şükreden bir mahalle sakini, "Buranın tarım alanı olduğunu söyleyen var, ada olduğunu söyleyen var. Bu söylenenlerin hepsi oyun. Başka bir sebebinin olduğunu sanmıyorum. 100 metre ileride, derenin diğer tarafında doğalgaz varken burada nasıl yok? Orada problem olmuyorken bizde neden oluyor? Bizde de hata var. Toplanıp hep beraber sesimizi duyurmuyoruz. Nereden bilecekler bizim sorunumuzu? Hep beraber toplanıp sesimizi duyurmamız lazım. Kömürün tonu 3 bin 500, tüpün ise 250 TL. Bu fiyatlara yetişemiyoruz! Dayanamıyoruz!" diyerek isyan etti.

 "HER SABAH BURSAGAZ'I BEKLİYORUM"

Panayır Mahalle Muhtarı Binali Taş, "BUTTİM'in arkasında 700'e yakın evde doğalgaz yok. Bu evlerde kömür ve tüp kullanılıyor. Göreve geldiğim 2 buçuk yıldan beri, mahalle olarak doğalgaz her gün gündemimizde. Bölgede kaçak yapılaşma olduğu için imarı olmayan evler vardı. Belediyeyle bu sorunu çözdük. Artık bize engel olmayacak, doğalgazı alacağız diye düşündük. Haziran ayından beri Bursagaz'ı bekliyoruz. Göreve geldiğim günden bu yana her sabah muhtarlığa geldiğimde, 'İnşallah bugün Bursagaz gelecek, ilk kazmayı vuracak' diye bekliyorum. Fakat hayal kırıklığına uğradım, çalışmalar başlamadı" diye konuştu.

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37