banner55

Büyükşehir, çiftçilere tohum dağıtımına başladı

Büyükşehir, 2 bin çiftçiye yüzde 50 hibeli 70 ton yem bitkisi tohumunun dağıtımına başladı.

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
24 Mart 2023 Cuma 12:58
Büyükşehir, çiftçilere tohum dağıtımına başladı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, tarımsal üretimin kesintisiz devam etmesi amacıyla “2023 İlkbahar Dönemi Yem Bitkisi Tohumu Destekleme Projesi” kapsamında 2 bin çiftçiye yüzde 50 hibeli 70 ton yem bitkisi tohumu desteği veriyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın’ın katma değeri yüksek ürünler yetiştirmeye teşvik ettiği çiftçilerin gelir düzeyini arttırmaya, tarımsal kalkınmaya ve hayvancılığa yönelik desteği, bu yıl da artarak devam ediyor.

TABİP, mazot, gübre, meyve fidanı, arıcılık ekipmanları, yem bitkisi tohumu, modern sera kurulumu ve sera naylonu başta olmak üzere çok sayıda Türkiye’ye örnek olan tarımsal desteklerle çiftçilerin yüzünü güldürüyor.

85 BİN DEKAR TARIM ARAZİSİ DESTEKLENİYOR

Geçen yıl ilkbahar döneminde yaklaşık 6 milyon TL değerinde yüzde 50 hibeli dane ve silajlık mısır tohumu dağıtan ve 55 bin dekar tarımsal alanı destekleyen Büyükşehir, bu yıl da üreticilere tohum desteği sağlayacak.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin, yüzde 50 hibe destekli 70 ton silajlık ve dane mısır tohumu desteğinden 2023 ilkbahar döneminde 2 bin çiftçi yararlanacak.

Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığı Tarımsal Hizmetler Şube Müdürlüğünce il genelinde yürütülen proje il genelinde bu sene 30 bin olmak üzere geçen yılla birlikte 85 bin dekar tarım arazisi desteklenecek. Yem bitkisi tohumu desteğiyle hayvancılıkta yem giderlerinin azaltılması amaçlanıyor.

ÇİFTÇİLER ÜRÜNLERİNİ ALMAYA BAŞLADI

Çiftçiler, il genelinde 14 farklı Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’nden ve Kandıra Park Bahçeler Şefliğinden ön teslim tutanakları ile ürünlerini teslim almaya başladı.

Dağıtım, 31 Mart Cuma günü mesai bitimine kadar devam edecek.

Çiftçiler, yem bitkisi tohumunun kendileri için çok değerli ve aynı zamanda üretimi de teşvik edici olduğunu ifade ederek, verilen desteklerden dolayı Başkan Büyükakın’a teşekkür etti.

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37