banner55

Gaziantep'ten İslahiye'ye 'çilek üretimi'ne destek

13 Mart 2023 Pazartesi 10:31
Gaziantep'ten İslahiye'ye 'çilek üretimi'ne destek

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi depremden etkilenen İslahiye’nin yayla köylerinde uygun arsa sahibi çiftçilere çilek üretimi desteği verecek.GAZİANTEP (İGFA) - Kahramanmaraş merkezli şiddetli depremlerden etkilenen İslahiye ilçesinde bulunan Cevizlidere, Tandır, Yağızlar, Kayabaşı, Hasanlök ve Eseneler Köyü’ne Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep Valisi Davut Gül, AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan ve teknik ekip ziyarette bulundu.

Köylülerle sohbet eden protokol, istek ve taleplerini dinledi. Başkan Fatma Şahin ziyarette Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler ve Gıda Daire Başkanlığı, İslahiye Kaymakamlığı GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı ve Tarım İl Müdürlüğü işbirliğinde başlatılacak yeni proje olan çilek üretimi desteği hakkında bilgi verildi.

ÜRETİLEN ÇİLEKLERİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KOOPERATİFLERİ SATIN ALACAK

Proje kapsamında bölgede bulunan yayla köylerinde üretime uygun arazisi ve suyu olan çiftçiye bin metrekare alanda ekebileceği çilek fidesi ve gübre ihtiyaçlarını karşılanacak. Çiftçilerin ürettiği çilekler Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren kooperatifler tarafından satın alınacak.

Depremin yaralarının sarılması ve üreticiye zor gününde destek olmayı amaçlayan çalışmada şartları uygun olan çiftçiler muhtarlıklara kayıtlarını yaptırabilecek.

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37