banner55

Gölcük Belediyesi ihtiyaç sahipleri için 10 ton un üretti

Gölcük Belediyesi tarafından 38 dönümlük alana ekilerek hasat edilen buğdaylar, ihtiyaç sahiplerine dağıtılmak üzere, yaklaşık 10 ton una dönüştürüldü.

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
20 Eylül 2022 Salı 11:47
Gölcük Belediyesi ihtiyaç sahipleri için 10 ton un üretti

Gölcük Belediyesi tarafından 38 dönümlük alana ekilerek hasat edilen buğdaylar, ihtiyaç sahiplerine dağıtılmak üzere, yaklaşık 10 ton una dönüştürüldü.

Gölcük Belediyesi Rahvan At Bakim Tesisleri'ndeki Rahvan At Koşu Pisti'nin ortasında boş halde duran 38 dönümlük alana, Gölcük Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından, sosyal projelerde kullanılmak amacıyla buğday ekilmişti. Geçen sene, ekim ayında ekimi gerçekleştirilen ve bu yıl temmuz ayında yapılan hasat ile elde edilen buğdaylar, ilçedeki ihtiyaç sahiplerine dağıtılmak üzere, una dönüştürüldü. 5’er kiloluk paketler halinde hazırlanan yaklaşık 10 ton unu, Gölcük Belediyesi teslim aldı.

ATIL ALAN İHTİYAÇ SAHİPLERİNİN YÜZÜNÜ GÜLDÜRECEK

Unların ihtiyaç sahiplerine dağıtılacağını söyleyen Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, “Çok mutluyuz. Gölcük Belediyesi Rahvan At Koşu Pisti’nin ortasında bulunan alana buğday ekmiştik. Ektiğimiz buğdaylar nihayet un haline geldi. Bunları 5 kiloluk paketler halinde, ihtiyaç sahibi ailelerimize dağıtacağız. Burada yetiştirdiğimiz buğdaylardan elde ettiğimiz 300 balya samanı da; yine, ihtiyaç sahibi olan hemşehrilerimize dağıttık. Ahırı yanan bir hemşehrimize 100 balya samanı ilettiğimizdeki mutluluğu görülmeye değerdi. Atıl bulunan bir alanı buğday ekmek suretiyle değerlendirdik” dedi.

EMEĞİN KARŞILIĞI MUTLULUĞA DÖNÜŞTÜ

Başkan Sezer, “Şu an emeğimizin karşılığını görmekten dolayı büyük mutluluk duyuyorum. Park ve Bahçeler Müdürüm Sayın Oktay Keler’e ve personelimize, bila bedel buğdayların una dönüşmesini sağlayan Bereket Öz Un Fabrikası A.Ş.’ye de destekleri için teşekkür ediyor, hayırlı bereketli olmasını diliyorum. Burada elde edilen kepeği de Rahvan At Yarış Tesislerimiz’de değerlendiriyoruz. ” diye konuştu.

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37