banner55

İzmit Körfezi için yeni kalkan yavruları üretildi

İzmit Körfezi'nde doğal ortamlarından alınan anaç kalkan balığından körfeze tekrar salınmak üzere yeni yavrular üretildi.

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
06 Ekim 2022 Perşembe 15:25
İzmit Körfezi için yeni kalkan yavruları üretildi

Türkiye’nin en büyük doğal limanlarından biri konumunda olan İzmit Körfezi, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmalarıyla mavi görüntüsüne kavuştu. Canlı popülasyonunu arttırmak için daha önce “İzmit Körfezi Balıklandırma Projesi” kapsamında binlerce balığı İzmit Körfezi ile buluşturan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, yeni yavru balık salımı için çalışmalarına devam ediyor. İzmit Körfezinden alınan anaç balıklardan yeni yavrular elde edildi.

BUGÜNE KADAR 30 BİN YAVRU BIRAKILDI

Kocaeli Büyükşehir Belediyesince yapılan devasa arıtma tesisleriyle İzmit Körfezi, eski günlerine döndü. Her geçen gün daha da temiz hale gelen İzmit Körfezinde, canlı popilasyonun arttırılması için İzmit Körfezi Balıklandırma Projesi başlatıldı. Bu zamana kadar İzmit Körfezinden alınan anaç balıklardan elde edilen 30 bin yavru balık tekrar körfeze bırakıldı.

YENİ YAVRULAR ÜRETİLDİ

İzmit Körfezi Balıklandırma Projesi kapsamında çalışmalar devam ediyor. Trabzon Su Ürünleri Merkez Araştırma Enstitüsünde İzmit Körfezinden alınan anaç kalkan balığından yeni yavrular elde edildi. Suni ortamlarda üretilen kalkan balığı yavruları İzmit Körfezine bırakılmak için gün sayıyor.

120 GÜNLÜK YAVRULAR

Üretimi dünyada birkaç ülkede yapılabilen kalkan balığı, Trabzon Su Ürünleri Merkez Araştırma Enstitüsünde üretiliyor. İzmit Körfezinden alınan anaç kalkan balığından bu yıl üretilen yavrular 120’nci güne ulaştı. Markalanan 6 bin yavru balık 5 Kasım’da düzenlenecek programla Karamürsel’den İzmit Körfezine bırakılacak.

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37