Nevşehir'de çocuklar Kapadokya'yı anlattı

03 Haziran 2022 Cuma 16:44
Nevşehir'de çocuklar Kapadokya'yı anlattı

Nevşehir Belediyesi tarafından ilkokul ve ortaokul öğrencileri arasında düzenlenen ‘Kapadokya’ konulu şiir ve öykü yarışmasında yarışan şiir ve öykülerden oluşan ‘’Çocuklarımızın Kalemiyle Kapadokya” adlı kitap yayınlandı.Mehmet UZEL (NEVŞEHİR İGFA) Nevşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından geçtiğimiz haftalarda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla düzenlenen Çocuk Kitap Fuarı ve Çocuk Şenliği programı kapsamında ‘Kapadokya’ konulu şiir ve öykü yarışması düzenlendi.

Nevşehir’de ilk kez düzenlenen Çocuk Kitap Fuarı ile birlikte büyük ilgi gören yarışmaya Nevşehir’deki ilkokul ve ortaokullarda eğitimlerini sürdüren yüzlerce çocuk katılarak yaşadıkları bölgeyi şiir ve öykülerle anlattı.

Yarışmaya katılan eserler jüri heyetinin değerlendirmesi sonrasında Nevşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından bir kitapta toplandı.

Hepsi birbirinden kıymetli öğrencilerin eseri olan, öykü ve şiirlerin yer aldığı kitapların okullarda dağıtımına başlandığını belirten Nevşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Savran, yarışmaya katılarak bu kitabın hazırlanmasına katkı sağlayan tüm öğrencileri ve öğretmenlerini tebrik etti.

Nevşehir Belediyesi olarak, en öncelikli çalışmalarından bir tanesinin “Eğitime tam destek” projesi olduğunu belirten Savran, okullara ve öğrencilere imkânları ölçüsünde katkı sağlamaya özen gösterdiklerini kaydetti.

Savran, “Belediyenin asli görevlerini hızlı bir şekilde yapmakla birlikte sosyal belediyecilik anlamında çalışmalarımız devam etmektedir. Günümüz belediyeleri sadece yol, kaldırım, altyapı ve üstyapı çalışmaları gibi alanlarda değil şehrine ve halkına tüm alanlarda hizmet etme anlayışında olması gerektiğinin bilincindeyiz ve bu şekilde çalışmalarımızı yürütmekteyiz. Kıymetli hemşehrilerim; tüm ekibimizle birlikte sizlere hizmet etmek için durmadan ve yorulmadan çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Sizlerin düşünceleri bizler için çok kıymetli. Belediyemizin kapısı sizlere her zaman açıktır. Tek amacımız; büyüyen ve gelişen Nevşehir için hizmet etmektir. Toplumsal ve ahlaki sorumluluk çerçevesinde çalışmalarımızı sürdüreceğimizden hiç şüpheniz olmasın. Her şey sizler için, her şey daha güzel bir Nevşehir için. 

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37