SKUP Ortak Vizyon Toplantısı yapılacak

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli Sürdürülebilir Kentsel Ulaşım Planının açılışını yapacak.

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
09 Haziran 2023 Cuma 11:07
SKUP Ortak Vizyon Toplantısı yapılacak

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Sürdürülebilir Kentsel Ulaşım Planı (SKUP) ortak vizyon toplantısı 14 Haziran Çarşamba Günü Kocaeli Kongre Merkezi'nde yapılacak.

Büyükşehir, artan nüfus, zorlu topoğrafya, yüksek araç sahipliği ve jeopolitik konumu sebebiyle kentimizde yaşanan darboğazların çözümü için hazırlanan Kocaeli Ulaşım Ana Planı ile entegrasyonun sağlanması ve insan odaklı planlama anlayışının geliştirilmesi için “Kocaeli Sürdürülebilir Kentsel Ulaşım Planı (SKUP Kocaeli)” çalışmalarını başlatmıştı.

Bu bağlamda Kocaeli Ulaşım Ana Planı’nın desteklenmesi, insan ve erişim odaklı, çevreci ilkeler doğrultusunda Sürdürülebilir Kentsel Ulaşım Planının hazırlanması hedefleniyor.

ORTAK VİZYON TOPLANTISI

28 Eylül 2022 tarihinde yapılan açılış seremonisi ve bilgilendirme toplantısının ardından 24 ay sürecek Kocaeli Sürdürülebilir Kentsel Ulaşım Planı; sürdürülebilir, adil, erişilebilir, entegre ve kapsayıcı bir ulaşım sistemi oluşturmak, otomobil bağımlılığını azaltarak, trafik hacimlerini ve sıkışıklığını azaltmak, yaya ve bisikletli ulaşımın arttırılması gibi insan yaşamının kalitesini arttıracak temel ihtiyaçlara odaklanacak çalışmalar başlatılmıştı.

14 HAZİRAN’DA TOPLANTI

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sürdürülebilir Kentsel Ulaşım Planını tematik çalıştaylarından elde edilen verilerle oluşturulan sonuç ve vizyon kamuoyu ile paylaşılacak. 14 Haziran 2023 Çarşamba günü yapılacak program Kocaeli Kongre Merkezinde gerçekleştirilecek.

KATILIM İÇİN KAYIT

Programa katılacak Sivil Toplum Kuruluşu temsilcilerinin ve vatandaşların 9 Haziran Cuma gününe kadar 0216 6519777 no’lu telefon veya [email protected] mail adresine katılım bildirimi yapması gerekiyor.

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37