Yüreğimiz ağzımızda Milli Eğitim Bakanlığı'nın izni ile okulları ve kursları açtık ve eğitim-öğretime başladık.

Herhangi bir öğrencimizin ailesinde pozitif vaka duyduğumuzda ne yapacağımızı bilemedik. Acaba öğrenciye bulaştı mı? Öğrenci arkadaşlarına bulaştırdı mı? Endişesi yaşadık ve öğrenciyi 14 gün boyunca okula almadık. Online eğitimlerimize katılmasını sağladık. Kendini rahatsız hisseden öğrenciye test yaptırdık. Öğretmenlerimizin herhangi birinin ailesinden birinde pozitif vaka duyduğumuzda öğrenciler ve öğretmenlerimizi korumak için öğretmenimize izin verdik.

Geçen haftaya kadar herhangi bir öğrencimizde pozitif vakaya rastlamadık. Geçen hafta bir öğrencimiz ve ailesinin tamamında covit 19 testi pozitif çıkmış. Öğrencimiz astım hastası olduğu için ailesi yüz yüze eğitime katılmayacağını bize dilekçe ile bildirmişti. Dün öğrencimizin durumu hakkında bilgi almak için aradım. Velimiz ‘’ Öğrencimizin astımı olduğu için başlangıçta çok endişelendiğini fakat astım ilacının akciğerlere virüsün inmesine engel olduğunu akciğerlerinin temiz olduğunu doktorların dile getirdiğini söyledi.’’

Okullarımızda Covit 19’a rastlamamızın iki nedeni olduğunu düşünmekteyim. Birincisi ve en önemlisi koruyuculuğun en üst seviyede olmasından kaynaklandığına inanıyorum. İkinci için bunu yetkililerin ağzından duymak daha doğru olacak çocuklarda Covit 19 vakası sadece kronik hastalıklı çocuklarda görüldüğünü dile getirmek istiyorum.

Temaslı olan öğrencilerimiz genellikle test yaptırdı ve sonuçlar hepsinde negatif çıktı. Bu nedenle izlenimlerimi sizlerle paylaşmam gerektiğine inanıyorum. Çünkü veliler doğal olarak çocukların hastalanmasından ya da evlere taşınmasından korkuyorlar. Korku ile hareket ise çocukların eğitimine gerçekten zarar veriyor. Korku eğitimin sürdürülebilirliğini azaltıyor.

Korkunun gölgesinde kalıyor çocukların gelişimi. Korku ile değil koruyucu davranarak eğitimi aksatmayabilirsiniz. Çünkü insanın her yaşta öğrenmesi gereken farklı davranışlar vardır. Özellikle çocukluk yaşlarında kazanılan davranışlar bir ömür boyu sürer.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37