banner55

Kahvaltının önemi ile ilgili yapılan bir çok araştırmada, kahvaltı yapan çocukların odaklanma, kavrama ve sosyalleşme gibi becerilerinin diğer çocuklardan daha aktif olduğunu göstermektedir. 

Çocukların genel sağlığı ve beslenme alışkanlıkları açısından da oldukça önemli olan kahvaltı öğününün atlatılmaması için çocukların sabah kahvaltısı yapma alışkanlığı edinmesi önemlidir. 

Bizler de Pelikan Eğitim Kurumları olarak çocukların kahvaltı öğünlerini  çok önemsiyor ve değer veriyoruz. Çocukların kalsiyum ve protein destekli beslenebilmelerine dikkat ediyoruz. 

Çocukların B12, kan testi, besin değeri  gibi tahlillerinin yapılmasını istiyoruz ve bu durumda eksik olan vitaminleri alabilmelerini ve olabildiğince depolayabilmelerini ön görüyoruz. 

Çocuklar fiziksel açıdan  oldukça aktiftir. Bu nedenle oyun çağındaki çocukların kahvaltı öğünü, günlük aktivitelerinde önemli bir yere sahiptir. Çocukların besleyici ve doyurucu bir kahvaltı etmeleri, bir sonraki öğüne kadar hem fiziksel hem de zihinsel ve psikolojik olarak aktif olmasını sağlar. 

Okuldaki başarıları açısından da kahvaltı önemlidir. Çocukların derse ve etkinliklere odaklanmaları, kendilerini enerjik hissetmeleri sosyal ilişkileri ve davranışları bakımından mühimdir. 

İlköğretim çağındaki çocuklar için sabah uyandıklarında kahvaltının hazırlanmış olması çocuğun kahvaltı alışkanlığı edinmesi açısından önemlidir. 

Uzun bir bir gecenin ardından sonra gelen ilk öğün kahvaltıdır. Kan şekeri dediğimiz glikoz gereksinimi için kahvaltı önemli bir faktördür. Glikoz, beyin için en önemli enerji kaynağıdır. 
Beyin fonksiyonları içinde fazla oranda glikoza ihtiyaç duyulur. Bu nedenle sabah oluşan açlığın öğrenme üzerine olumsuz etkisi vardır. Kahvaltı alışkanlığı olmayan çocuklarda performanslarında düşüklük, yorgunluk hissi görülebilir oranı yüksektir. Düzenli kahvaltı yapan çocuklar  okulda daha başarılı olmakla birlikte her gün kahvaltı yaparak zihinsel performansı ve matematik becerilerini arttırmaktadır.

Son olarak eklenmesi gereken önemli bir nokta daha vardır. Çocuklarımıza ve değerli velilerimize sabah yapılan kahvaltının ehemmiyetini aşılamak ve verdiği enerjiyi mutluluğu hep beraber yaşamak adına aile kahvaltıları düzenliyoruz. 

Öğrencilerimiz ve velilerimiz ile ara ara sabah kahvaltıları düzenlemenin vazgeçilemez keyif verdiğini ve bizleri birbirimize sımsıkı kenetlendiğini de görmek bizi mutlu etmektedir.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37