Hatırlatmakta fayda var. 1999 yılında iktidara gelen DSP-MHP-ANAP Hükümeti iktidarında işler yolunda gitmeyince, yurt dışında Dünya Bankası'nda görev yapan Kemal Derviş Türkiye’ye davet edilmiş ve ekonomi kendisine teslim edilmişti.

Geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden Kemal Derviş'in o günlerde ekonomiyi düzeltmek adına verdiği mücadele başarılı olamayınca, 03 Kasım 2002 tarihinde erken seçim yapılmış ve AK Parti tek başına iktidara gelmişti.

Aradan 21 yıl geçti. AK Parti o gün bu gündür iktidar. İlk birkaç dönem tek başına iktidara gelen AK Parti, 2015 yılında yapılan seçimden itibaren gücünü kaybetmeye başlayınca, imdadına yetişen MHP vesilesi ile iktidarına devam etmeyi başardı.

2018 yılında hayatımıza giren Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi dolayısı ile artık tek başına iktidar mümkün olmayınca, MHP ve BBP ile Cumhur İttifakı çerçevesinde yapılan siyaset ile AK Parti yine iktidarda kaldı.

14 Mayıs 2023 tarihinde yapılan seçime yaklaşıldığında hepimizin hayatını olumsuz yönde etkileyen hayat pahalılığı ve ekonomideki başarısızlık tehlike sinyalleri vermeye başlayınca, Cumhur İttifakı bu kez MHP-BBP-DSP-HÜDAPAR ve Sinan Ogan destekli bir yapı ile seçime gitmek durumunda kaldı.

28 Mayıs tarihinde yapılan Cumhurbaşkanlığı Seçimi de tamamlanınca Türkiye’nin yıllar yılı birinci gündem maddesi olan ve asla değişmeyen ekonominin yerle yeksan olan durumunu çözüme ulaştırmak adına arayışlar başladı ve yurtdışında yaşayan Mehmet Şimşek kurtarıcı olarak göreve davet edildi.

Türkiye son birkaç yıldır ekonomisini bir türlü düzeltemeyen ancak vatandaş ekonomi ile ilgilenemesin diye sürekli suni gündemlere yöneltilmiş bir hayat sürüyor. Geçtiğimiz günlerde yine belirtmiştik 14 Mayıs tarihinde yapılan seçim öncesi sahada bulunan siyasi partiler, iktidarın sürekli terör söylemi dolayısı ile ekonomiyi konuşma imkanı bulmadılar.

Şu sıralar sabah akşam yağmur gibi yağan ve nerede duracağı belli olmayan zamlar dolayısı ile çok zor zamanlar yaşıyoruz. Aradan geçen 21 yıldan sonra uygulanan ekonomik politikaların yanlış olduğunu ve yeni bir yapılanmaya gidileceğini söyleyen Mehmet Şimşek’in söylemleri, yıllar yılı nasıl bir yanlışın içerisinde olduğumuzu da bize bir kez daha hatırlatmış oldu.

Mehmet Şimşek’in elinde sihirli değnek yok. Türkiye’ye dışarıdan bir kaynak aktarılmadığında buna bağlı olarak da cari açık kapatılamadığında, gelecek günlerde içerisinde bulunduğumuz zamanları da arayacağımızı düşünüyoruz.

Ancak bundan daha acısı yazımızın başında da belirttiğimiz gibi aradan 21 yıl geçmesine rağmen o günlerde Kemal Derviş’i kurtarıcı olarak gören bu sistemin, bunca yıldan sonra Mehmet Şimşek’e kurtarıcı olarak sarılmasıdır.

Kemal Derviş ile Mehmet Şimşek arasında geçen 21 yılın hesabının kimden sorulacağı bir tarafa, Şimşek’in biraz daha sabır şeklindeki tavsiyesi de tam bir kara mizah.

Sabır taşı çatladı zira.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37