Kocaeli Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada Kocaeli merkezli 19 farklı ilde 41 şüpheli şahsa yönelik eş zamanlı olarak planlı operasyonlarda 38 kişinin yakalandığı belirtildi.

Yapılan açıklama şöyle:

Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından, siber suçların men ve takibine yönelik olarak yürütülen dosya kapsamında;

Sahte internet sayfaları düzenleyerek oltalama yöntemiyle araç kiralama (Rent a car) adı altında 74 müşteki açık hatlar üzerinden call center görüşmeleri yaparak dolandırılmıştır.

Bu kapsamda Dosya süresince belirtilen yöntemlerle birçok şahsın dolandırıldığı ve suç örgütü üyesi şahısların hesaplarına 36.000.000 TL para giriş çıkışı olduğu tespit edilmiştir.

Yürütülen soruşturma neticesinde Suç örgütü üyelerinin yakalanması ve suç unsurlarının elde edilmesi maksadıyla 08/07/2025 günü Kocaeli merkezli 19 farklı ilde 41 şüpheli şahsa yönelik eş zamanlı olarak planlı operasyon yapılmış olup 38 şahsın yakalaması yapılmış, 3 şahsın yakalama çalışmaları devam etmektedir.

Yapılan operasyonda maddi değeri ortalama 556.425₺ değerinde altın takılara, 1 adet kurusıkı tabanca ve 27 adet fişek ile 43 telefon ve sim kartına , 9 bilgisayara, 7 harici disk ile suçtan elde edilen gelir kapsamında 2 adet otomobile (1 adet BMW 116i ve 1 adet OPEL Corsa) el konulmuştur.

Bina içinden hırsızlık suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezası bulunan şahıs yakalandı
Bina içinden hırsızlık suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezası bulunan şahıs yakalandı
İçeriği Görüntüle

Yakalanan şüphelilerden 1’i şubede alınan ifadesi akabinde şubeden serbest bırakılmıştır. 11.07.2025 günü 37 şahıs savcılığa sevk edilmiştir. Savcılıktaki işlemleri akabinde çıkarıldıkları mahkemece 26 şahıs tutuklanmış, 11 şahıs adli kontrol almıştır.