İktidara gelme amacı ile kurulan siyasi partiler seçim öncesi toplumda örnek olarak bilinen, kimse ile sıkıntısı olmayan, partisine yük olmayacak, aksine partisinin yükünü omuzlayacak isimleri bulup aday yaparak, daha fazla oy almanın hesabını yapıyorlar.

Seçime ilk kez girecek olan partilerde iyi aday bulmak her zaman risklidir. Bunun bilincinde bulunan siyasi partilerin genel başkanları öncelikle partinin kurucuları arasında bulunan ve huyunu suyunu bildiği isimleri seçilebilecek yerlerden aday yapıyorlar.

Söz konusu parti ilk seçimde iktidara geliyorsa seçilen milletvekilleri pek bir sorun yaratmıyorlar. Zira işin içerisinde ülke yönetmek, gücü kullanmak gibi olağanüstü kazanımlar var.

Ancak iktidara gelemeyen ve TBMM’de 50 civarında milletvekili ile temsil edilen siyasi partilerde her zaman sorun yaşanır. Dönem sonuna kadar partisine sadakat ile hizmet eden vekiller olduğu gibi, seçimden hemen sonra "Muhalefette kalmanın bana bir faydası yok" dedikten hemen sonra iktidar partisine katılan yüzlerce, binlerce vekil biliyoruz.

Bir de dönem içerisinde bazen bilerek, bazen kendi inisiyatifi dışında yaptığı bir hareket ile yurt genelinde gündem olan, bu vesile ile kendi partisine de yük olmaktan başka hiçbir işe yaramayan siyasetçi tipi var.

Siyasi partilerin genel merkezleri ikinci seçime katılırken, sözünü ettiğimiz bagaja sahip milletvekillerini çoğunlukla aday göstermek istemezler. Ancak o anlarda nasıl oluyorsa bir şekilde söz konusu bagaja sahip siyasetçi tekrar seçilebilecek yerlerden aday gösteriliyor ve bir dönem daha TBMM’de oluyor.

Söz konusu siyasetçi milletvekili seçilmiş olsa da var olan bagajı yüzünden dönem boyunca partisine sıkıntı vermekten başka hiçbir işe yaramaz. Sokakta kolay kolay siyaset yapamaz, kalabalıklara karışamaz, "-İktidar partisi aleyhine bir açıklama yaparsam başıma bir sürü iş gelir" korkusu ile dönemi bitirmeye çalışır.

Aslında bu tür kalabalık bagajlı milletvekillerinin partilerine zarar vereceğini kendi partilileri de bilir. Ancak söz konusu vekiller ile ilgili kararı genel merkez bir şekilde verdiği için yutkunur durur.

Bugün İYİ Parti'nin çektiği sıkıntı da bütün samimiyetimiz ile söylüyoruz bu bagajı dolu milletvekilleri dolayısı iledir. Kendisinin yaptıkları dolayısı ile partilerin sıkıntı çekeceğini bildikleri halde seçim öncesi "-Önemli olan partinin iktidara gelmesidir. Partim iktidara gelirse bana da zaten bir görev verilir" şeklinde düşünmeleri gerekirken, anlatmaya çalıştığımız gibi "İlle de bir dönem daha seçilmeliyim" anlayışı ile hareket eden çok değil 5-6 milletvekili yüzünden İYİ Parti hiç ama hiç hak etmediği sorunlar yaşıyor.

Milyonlarca partili de bu söz konusu 5-6 milletvekili yüzünden son derece zor zamanlar yaşıyorlar.

Kurtulmak lazım bu bagajları yüzünden İYİ Parti'ye yük olanlardan.

Hem de en kısa zamanda.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37