banner55

14 Mayıs Pazar günü yapılacak genel seçim öncesi siyasi partilerden milletvekili olmak adına adaylığı başvurusu yapanlar ile ilgili ilk etap tamamlandı. Günlerdir Türkiye’nin dört bir tarafından partilerin genel merkezlerine giderek gerekli evrakları verenler, alındı belgelerini ceplerine koyarak evlerine döndüler.

Milletvekili olmak isteyenlerin aday adaylık başvuruları 24 Mayıs Cuma günü mesai saatinin bitimi ile sonlandı. Bugün ya da yarın, en geç Pazartesi seçime katılma hakkı kazanan partilerden hangisine, ne kadar başvuru yapıldığını hepimiz öğrenmiş olacağız.

Bilindiği gibi TBMM’deki milletvekili sayısı 600. Bir siyasi partinin var olan 600 sayısının tamamını kazanması gibi bir durum söz konusu olmadığından, seçime katılan partiler var olan sayıyı sahada gösterecekleri performans ile kazanmaya çalışacaklar.

Partilerin genel merkezleri bugünden itibaren başvuru yapan binlerce aday adayı sayısını TBMM’de bulunan 600 rakamına indirmek için yoğun bir çalışma temposuna girmiş olacaklar.

Adayların ön seçim ile belirlenmesi için gerekli hazırlıkların son aşamaya geldiği bilinirken, yine adaylarını merkez yoklaması ile belirleyecek olan partiler de ilgili seçim komisyonunu oluşturmaya başladılar.

14 Mayıs tarihinde kadar sahada olacak milletvekili adaylarını belirlemek adına oluşturulan komisyonlar, uzun saatler sürecek zaman dilimi içerisinde her seçim bölgesinden gelen aday adayı dosyalarını masanın üzerine koyarak inceleme yapmaya başlayacaklar.

Seçim komisyonlarının aday adaylarını, adaylık seviyesine indirirken hangi kıstasları göz önüne alacaklarını biz de bilmiyoruz. Milletvekili olmak adına başvuru yapan isimlerin her birinin başka özelliği olduğunu bildiğimizden, seçimin de son derece zor olacağını hissediyoruz.

Neticede aday belirleme komisyonları seçimde partilerine en fazla oyu getirecek isimleri belirleyebilmek adına olabildiğince ince eleyip sık dokuyacaklar ve incelemeleri tamamladıktan sonra 08 Nisan tarihinde mesai bitimine kadar listeleri YSK’ya teslim edecekler.

08 Nisan tarihinde listelerin YSK’ya verilmesi ile birlikte siyasete ilgi duyan herkes, kısa bir zaman içerisinde partilerin milletvekili listelerini öğrenmiş olacaklar.

08 Nisan tarihine kadar olan zaman dilimi içerisinde başvuru yapan aday adayları, adaylık noktasına geçebilmek adına tüm olanaklarını kullanacaklar. Binlerce aday adayı arasından iyi kulis yapan asıl listeye girecek, listeye giremeyenler ise evlerine ya da işlerinin başına geri dönecek, hayatlarına kaldığı yerden devam edecekler.

08 Nisan tarihi pek çok isim için siyasete merhaba günü olacakken, çok önemli bir kesim içinde siyasete elveda günü olacak.

Fazla bir zaman kalmadı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37