Dr. Özlem Kozankurt AK Parti’den aday adayı

İş İnsanı Dr. Özlem Kozankurt AK Parti Kocaeli Milletvekili Aday Adaylığını Güzeller OSB Vadi Restorant’da düzenlediği kahvaltılı basın toplantısıyla açıkladı.

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
15 Mart 2023 Çarşamba 13:32
Dr. Özlem Kozankurt AK Parti’den aday adayı

İş İnsanı Dr. Özlem Kozankurt AK Parti Kocaeli Milletvekili Aday Adaylığını Güzeller OSB Vadi Restorant’da düzenlediği kahvaltılı basın toplantısıyla açıkladı.

Uzun yıllar AK Parti’nin çeşitli kademelerinde çalıştığını ve bu dönemde de milletvekili olarak hizmet vermek istediğini belirten Dr. Özlem Kozankurt şunları söyledi:

Öncelikle Türkiye olarak büyük bir felaket yaşadık. Gerçekten asrın felaketiydi. Bu büyük felakette yaşamını yitirenlere Allah’tan rahmet diliyorum. Çok fazla insan kaybedildi. Yakınlarını kaybedenlere de sabırlar diliyorum.

Gerçekten çok acılı bir süreç. Bir anda 11 ilde büyük bir felaket yaşandı. Hiç kolay değil zor bir süreç. Bunun üzüntüsünü yaşadığımız belirterek sözlerime başlıyorum.

DOLU DOLU EĞİTİM YILLARI

Çoğunuz aslında beni tanıyorsunuz. 1981 Kars doğumluyum. 1989 yılında babamın tayininin Gebze’ye çıkması dolayısıyla o günden beri de Gebze’de yaşıyorum. Ortaokul eğitimimi Sarkuysan Ortaokulu’nda, daha sonra Gebze Anadolu Teknik Lisesi’nde Tıp Elektroniği bölümünde lise eğitimimi tamamladım.

Sonrasında 1998 yılında yaşadığımız 28 Şubat sürecinde nedeniyle, aslında liseyi de ben bölüm birincisi olarak bitirmiştim ama 4 yıllık bir üniversiteye değil öncesinde 2 yıllık bir üniversiteye gittim. Aslında biyomedikal mühendisliğini kazanmıştım ama ben hep idealleri olan siyasal, kamu, hukuk okumak isteyen birisi olduğum için alan dışı tercih yaptım. Bu nedenle de puan kesintisine uğradım ve önce Afyon Kocatepe Üniversitesi Mahalli İdareler Bölümü’nü, 1999-2001 yılları arasında burada eğitim gördüm ve birincilikle bitirdim.

Sonrasında Sakarya Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü’nü 2001 yılında 1 kişilik kontenjanı, azmettiğim 4 yıllık üniversiteyi kazanarak gittim. 2001 yılında başladığım 4 yıllık fakülteyi yine bölüm birincisi olarak 3 yılda bitirdim.

İŞ HAYATI DA BAŞARILARLA DOLU

Gebze Kaymakamlığı’nda stajyer olarak da çalıştım. Üniversite hayatım sonrasında aslında üniversitede kalmam için hocalarım çok ısrarcı oldu ama galiba özel sektöre yönelik bir insan olmam nedeniyle özel sektörde iş hayatına başladım.

2004 yılında üniversiteden mezun olduktan sonra 1 yıl GESMEK’de İngilizce öğretmenliği sürecim başladı. 2005 yılında uradaki sürecim bitti hatta sayın Cemil Yaman ile de o dönemden tanışırız. 2004 yılında o da Gebze Belediyesi Kültür Müdürlüğü’nde memurdu. Oradan tanışırız kendisine İngilizce öğretmenliği yapmışımdır. Bunu da kendisi hep dile getirir.

2005 yılında Akım Metal firmasında Mustafa Böyet’in yönetici asistanı olarak iş hayatıma başladım. Sonrasında Ortem Elektronik firmasında AR-GE ve İnovasyon konularını çok sevdiğim için proje yöneticisi olarak o alanda çalışmak istedim ve Ortem Elektronik firmasına geçiş yaptım. Orada da Celalettin bey ile 2011 yılına kadar uzun bir süre çalıştım.

Sonrasında PİMTAŞ firmasıyla yollarımız kesişti. Buna da o dönem İŞKUR’da çalışan, benim de üniversiteden arkadaşım olan Erhan bey vesile olmuştur. 2011 yılından beri de PİMTAŞ firmasında önce proje yöneticisi olarak daha sonra da Sanayi Bakanlığı onaylı bir AR-GE merkezi kurduk be bu AR-GE merkezinin de başındayım.

SİYASİ HAYATI DA BAŞARILI

Siyasi hayatımla alakalı 2001 yılında AK Parti kuruluşunda bizim Sakarya Üniversitesi’nde hocalarımız zaten öncülük yapmışlardı. Ben o dönemlerde de siyasetin içerisinde olmak istiyordum ama bazı şeyler nasip kısmet. Yollarımız o dönemde kesişmedi ama hep içerisinde olmak istediğim hep hak verdiğim bir davaydı. Yollarımız 2004 senesinde üyeliğimle beraber başladı. O dönem mahalle toplantılarına gelerek destek veriyordum.

Sonrasında sağolsun Mehmet Ali Okur vesilesiyle AK Parti Gebze ilçe yönetimine girdim. 2015 ve 2018 yıllarında Hasan Soba döneminde Hasan Soba başkanımla beraber ilçe yönetiminde oldum. Görevde olduğum 3.5 yıl içerisine 3 seçim geçirdim.

Yani benim için gayet dolu dolu geçen bir teşkilat süreciydi. Çok güzel ilişkiler, çok güzel dostluklar edindim. 2018 senesinde genel seçimlerde milletvekili aday adayı oldum. O dönem kısmet değilmiş.

Dün Kocaeli il teşkilatımıza başvurumu yaptım. 28’nci dönem inşallah milletvekilliği sürecinde aday adaylığı başvurumu yaptım.

Son Güncelleme: 15.03.2023 15:38
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37