Gazeteci yazar Özge Demir CHP'den aday adaylığını açıkladı

21 Mart 2023 Salı 11:44
Gazeteci yazar Özge Demir CHP'den aday adaylığını açıkladı

Güncel Haber 16 ve Gemlik Basın sahiplerinden Gazeteci Yazar Özge Demir, CHP Gemlik İlçe Başkanlığı'nda geniş bir katılımla Bursa Milletvekili aday adaylığını açıkladı.Tarık ŞEKER / BURSA (İGFA) - Bursa'da gazeteci yazar Özge Demir düzenlediği basın toplantısıyla CHP Bursa Milletvekili aday adaylığını açıkladı.

Partisinin Gemlik İlçe Başkanlığı'nda yaptığı açıklamasında Demir, kendini şu ifadelerle tanıttı:

"9 bin 118 kadın cinayeti ben yaşarken oldu. 10 yaşındaydım henüz 13 yaşındaki sınıf arkadaşım 14 üne basınca evlendirildiğinde. Ve 17 yaşındaydım intihar eden komşu kızını öldürenin kocası olduğunu öğrendiğimde. Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi İktisadi ve idari Bilimler Fakültesi bitirdim 2000li yıllarda, insanlar taraflara bölünmüştü çoktan adaletsizlik ile tanıştığımda. Herkes kendi yaşadığından muzdaripti; herkesin derdine ortak olmak isteyendim siyaset ile yürümek istediğimde. 20'de de ben vardım 21'de de. Hesaptaki açığı bilenlerdendim; eksiği tamamlamaya baş koyanlardan olmak istedim. ‘Irkımız, dinimiz, mezheplerimiz farkı yok, tek fark isimlerimiz olmalıydı’ söylemleri ile çıktım ekranlara... Türkiyeliyim ben Bursa memleketim;  kendi insanım ile birlikte büyüdüm, aynı okullarda aynı sıraları paylaştım.  Taleplerim ve beklentilerim vardı herkes gibi; eşitlik istedim, kadınlara özgürlük, şiddetsiz hayat ve daha insanca yaşamak için bir sürü şey. Susturulduk kısmen, engeller bizi aştı çoğu zaman ve gücümüzün halk olmak kadar olduğu anlatıldı her zaman. Şimdi halkın gücünü yeniden tanımlamak zamanı dedim".

Eşitsizliklerin, kadınların, hakkı yenmişlerin, rant uğruna kirletilmiş ilçelerin, turizmden uzaklaştırılan sahillerin ve temsil edilememiş olanların sesi olmak olduğunu belirten Demir, sözlerini, "Ben Özge Demir. Halkın yaşındayım, altı oktur ilkelerim ve yol rehberim. Atatürk sevdalısı ve Cumhuriyet’in neferiyim" diyerek tamamladı.

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37