Millet İttifakı Kocaeli’de ikinci tur için bir araya geldi

Millet İttifakı Kocaeli kurmayları seçimin ilk tur sonuçlarını değerlendirmek ve ikinci tur hazırlıklarını görüşmek üzere bir araya geldi.

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
16 Mayıs 2023 Salı 13:14
Millet İttifakı Kocaeli’de ikinci tur için bir araya geldi

Millet İttifakı Kocaeli kurmayları seçimin ilk tur sonuçlarını değerlendirmek ve ikinci tur hazırlıklarını görüşmek üzere bir araya geldi.

14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ve Genel Seçimleri’nin ilk turunun tamamlanması sonrası Millet İttifakı Kocaeli kurmayları Lastik İş Sendikası Sosyal Tesisleri’nde bir değerlendirme toplantısı düzenledi. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Bülent Sarı, Saadet Partisi (SP) İl Başkanı Zafer Mutlu, İYİ Parti İl Başkanı Nusret Acur, DEVA Partisi İl Başkanı Semih Taşveren, Demokrat Partisi İl Başkanı Mustafa Nazlıgül, GELECEK Partisi İl Başkanvekili Hasan Arabacı, CHP Kocaeli Milletvekilleri Prof. Dr. Muhip Kanko, Harun Özgür Yıldızlı, Nail Çiler, İzmit Belediyesi Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, millet ittifakı partilerinin il yöneticileri, ilçe başkanları, milletvekili adayları katılım sağladı.

BÜLENT SARI: TEKRAR BAŞLIYORUZ

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren CHP Kocaeli İl Başkanı Bülent Sarı şunları kaydetti:

Öncelilkle sandıkta emek gösteren demokrasi kahramanımız sandık görevlilerimize, vatandaşlarımıza herkese teşekkür ediyorum. Tekrar başlayacağız. Hayattan mücadeleyi çıkartırsak hiçbir şey kalmaz bin kere de yere yıkılsam tekrar ayağa kalkarım, tekrar devam ederim.

Mücadeleye devam edeceğiz. Birinci turu geçtik, istediğimizi alamadık. Şunu bilin ki ikinci turda mutlaka kazanacağız. Hiç kimse umutsuzluğa kapılmasın. Ne olursa olsun Millet İttifakı olarak tüm mücadelemizi vereceğiz.

CEBERRUT YÖNETİMDEN KURTARACAĞIZ

Sandığı en güzel şekilde koruyarak bu seçimi 28 Mayıs’ta alacağız. 28 Mayıs bizim için çok önemli bir gün. Bu sebeple tüm örgütler, tüm yol arkadaşlarım tekrar sahaya çıkacağız. Ceberut yönetiminin anlayışını tekrar anlatacağız.

Ne şartlarda olursa olsun, Millet İttifakı olarak başaracağız. Başarmaktan başka yolumuz yok. Bunun için 1-2 gün eleştirilerimizi yaptık ve eylem planımızı oluşturduk. Biz bu vatana yönetmeye, kazanmaya yola çıktık. Bizleri bekleyen aç çocuklarımız, işsiz insanlarımız bu ceberut yönetimden kurtulmak için kazanacağız.

NUSRET ACUR: SEÇMEN ARTIK O TARAFA GİTMEZ

İYİ Parti İl Başkanı Nusret Acur konuşmasında şunları kaydetti:

Öncelikle motivasyonsuzluğu düzeltelim. Kimsenin kazanmadığı bir seçim oldu. Gerek anket sonuçları, gerek vatandaşlarımızın bizi sahada kucaklaması ile ilk turda kazanacağımıza inandık. Biz kazancımızı sadece erteledik. Erdoğan ilk kez seçim kaybetti.

Kocaeli’de vekil sayısı artmasına artmasına rağmen AKP vekil kaybetti. İnanmak başarmanın yarısıdır. Bu 14 günlük süre içerisinde ilk önce kendi içimizden başlayacağız. Bizim 18 bin üyemiz var. Sandığa giren oyların girdiği şekli ile çıkmasını sağlayalım yeter. Milletin çadırını sattılar. Bizim oyumuzu da çalarlar. Önümüzdeki günleri en verimli şekilde kullanacağız.

Millet İttifakı’na oy veren hiçbir seçmen kitlesi o tarafa gitmez. Önümüzde 13 gün kaldı. Bugüne kadar Erdoğan’a oy vermiş seçmenden oy isteyeceğiz. Oy veren seçmeni bulup oy isteyeceğiz. Gece gündüz yatmadan uyumadan çalışacağız.

ZAFER MUTLU: İKİNCİ TURU GALİP TAMAMLAYACAĞIZ

SP İl Başkanı Zafer Mutlu şu sözlerle hitap etti:

Çok önemli bir eşiği atlattık. Seçim ikinci turda. 20 yıldır bu ülkede her istediğini çok rahat elde eden, çok rahat farklarla galip olan cumhurbaşkanının bacakları titremeye başladı. Bu olumlu bir adımdır. Bizim inancımız çok daha yüksek fark ile birinci turda bitirmekti.

Ancak biz ikinci tur için de hazırdık. Sandığa gitmeyenlerin daha iyi analiz edeceğiz. Sinan Oğan’ın aldığı oylara bakmak, kendi seçmenimize bakarak ikinci turu tamamlayacağız. Hakkın hukukun adaletin gelmesi için, eşitliğin özgürlüğün gelmesi için mücadele ediyoruz.

Din, vatan elden gider diye seçmeni korkutan bir taraf var. Bu birinci tur sonuçlarını seçmen çok daha iyi bir şekilde analiz edecek. 2 bin 300 madde toplanmış ortak mutabakat metnindeki programımızı uygulayacağız.

SEMİH TAŞVEREN: ALTI PARTİ SIMSIKI ÇALIŞACAĞIZ

DEVA Partisi İl Başkanı Semih Taşveren şu şekilde konuştu:

Seçim ikinci tura kaldıktan sonra tüm teşkilatlarımız ile çalışmalarımıza başladık. Mücadeleden vazgeçmek bize yakışmaz. Hak hukuk adalet için çalışacağımız 12 gün ve gece var. Daha yaşanabilir, gençlerimizin yetişmiş insanlarımızın ülkeyi terk etmediği bir Türkiye’ye kavuşacağız.

Nefret dilini kullanan bir anlayışı mı yoksa toplumu kucaklayan her kesimin ne istediğini bilen bir anlayışımı istiyor vatandaşımız bunu anlatacağız. İkna edilmemiş ve sandığa bu yüzden gitmeyen bir kitle var. Mesajı aldık. Bu seçmenlerimize ulaşacak onları dinleyeceğiz. Çalışmalarımızı 6 parti sımsıkı kol kola girerek sürdüreceğiz.

MUSTAFA NAZLIGÜL: NE İMANIMIZI NE VATAN SEVGİMİZİ SORGULAYAMAZLAR

Demokrat Parti İl Başkanı Mustafa Nazlıgül, “Recep Tayyip Erdoğan millet ittifakını terör ile suçluyordu. HDP’yi meclise sokan AKP’idi.

Şimdi de domuz bağıyla insanları öldüren Hüdapar’ı meclise soktu. Biz ülkemizi bu domuz bağcılardan kurtaracağız. Ülkemizi Man adasında satanlara bırakmayacağız.” İfadelerini kullandı.

HASAN ARABACI: TÜM BİLEŞENLER OLARAK TARİH YAZACAĞIZ

GELECEK Partisi İl Başkanvekili Hasan Arabacı şunları kaydetti:

Ne umudumuzu ne ümidimiz kaybettik. Çocuklarımız, geleceğimiz için kazanmamız gereken bir seçim var. 14 gün sonra bunları sandığa gömeceğiz ve tüm bileşenler olarak tarih yazacağız. Kimse bizim ne imanımızı, ne vatan sevgimizi sorgulayabilir. Sandığa gelmeyen seçmenimizi öncelikle ikna edeceğiz. Ve hep birlikte tarih yazacağız.

PROF. DR. MUHİP KANKO: Z RAPORUNU DAHA ALMADIK

CHP Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Muhip Kanko ise şunları kaydetti:

Seçim oldu bazıları evine gitti, bazıları sandık başına bazıları partiye gitti. Seçim sonuçları açıklanmaya başlandı denildikten sonra bir manipülasyonlar ile karşılaştık. Yüzde 60’larda başlattıkları yarışı 49’a indirdiler.

Bugün aradaki fark 2 milyon 520 bin. 12 milyon ise sandığa gitmeyen geçersiz sayılan oy rakamları. Yüksek motivasyonumuz meclis çoğunluğunu kaybedince düşmüş olabilir ancak dünyanın her yerinde olan örneklerdeki gibi ikinci tura gideceğiz. Bu hesabın daha z raporunu almadık.

HARUN ÖZGÜR YILDIZLI: 13. CUMHURBAŞKANI KILIÇDAROĞLU OLACAK

CHP Kocaeli Milletvekili Harun Özgür Yıldızlı ise açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Kaybetmiş kazanmış diye bir şey yok. Bir maç oynandı 1-1 kaldık. Önümüzde 28’in de bir maç daha var. Siyasette 24 saat çok önemlidir. Kimse umutsuzluğa kapılmasın. Bu seçimi mutlaka alacağız. Çok çalışmamız gerekiyor. Ev ev dolaşmamız gerekiyor. 13. Cumhurbaşkanımız mutlaka ve mutlaka Kemal Kılıçdaroğlu olacak.

NAİL ÇİLER: GÜÇLÜ OLSALARDI İLK TUR DA KAZANIRLARDI

CHP Kocaeli Milletvekili Nail Çiler ise şunları söyledi:

Gelecek bugünden hazırlananlara aittir. Hayatta her şey zor olsa da hiçbir şey imkansız değildir. Çok örgütlü bir şekilde çalışmalıyız.

Ben bu zaferi çok şerefli buluyorum. Bizim arkamızda devlet desteği yok, kaynak yok. Hayatımızda engeller hatalar olacak. Bunların hepsini bizler kaldıracağız. Zaferimiz çok yakın. Çok güçlülerse birinci tur da kazanırlardı. Ben deprem bölgesinde çok kalanlardan biriyim.

O deprem bölgesindeki sonuçların da sağlıklı olduğunu düşünmüyorum. Biz kendimize güvenmeliyiz ki herkes bizi güvensin. Bizim güvenimiz de sahaya yansıyacak. Biz ne bu vatandan ne bayrağımızdan ne milletimizden ne geleceğimizden vazgeçeceğiz.

Son Güncelleme: 16.05.2023 13:23
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37