Aşık Veysel'e Beylikdüzü'nden özel anma

16 Mart 2023 Perşembe 11:09
Aşık Veysel'e Beylikdüzü'nden özel anma

Unesco tarafından 2023 anma yıl dönümleri arasına alınan Aşık Veysel, vefatının 50’nci yıl dönümünde Beylikdüzü’nde anıldı.İSTANBUL (İGFA) - Beylikdüzü Belediyesi’nin halk ozanı ve şair Aşık Veysel’in, vefatının 50’nci yılı dolayısıyla düzenlediği “Basında ve Ustaların Objektifinden Aşık Veysel” fotoğraf sergisi Beylikdüzü Atatürk Kültür ve Sanat MerkeziGaleri Bedri Rahmi Salonu’nda sanatseverlerle buluştu.

Açılışında Beylikdüzü Topluluklar Birimi tarafından Aşık Veysel türkülerinin seslendirildiği programa;Beylikdüzü Belediye Başkan Vekili Müslüm Akülker, Aşık Veysel’in torunuNazender Süzer Gökçe ile gazeteci ve fotoğraf sanatçısı eşi Gürsel Gökçe’nin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

30 Mart tarihine kadar ziyarete açık olacak sergide, Ara Güler, Fikret Otyam, Ergun Çağatay, Mustafa Türkyılmaz ve Anadolu Ajansı foto muhabirlerinin objektifinden fotoğraflar yer alıyor.  

Aşık Veysel’in torunu Nazender Süzer Gökçe ise açılışta yaptığı konuşmasında, “Aşık Veysel bu yıl UNESCO üyesi 193 ülkede anılacak, türküleri söylenecek ve dostlarıyla buluşacak. Açılışını yaptığımız serginin odak noktasında “Basında ve Ustaların Objektifinden Aşık Veysel” kitabımız yer alıyor. Kitapta usta fotoğrafçıların Aşık Veysel portrelerinin yanı sıra 1934-2022 arasında gazetelerde yayımlanan 250 seçki habere de yer verdik.Bu eseri görme engellilere ulaştırmak için de Braille alfabesine çevirdik, 4 ciltte toplamda 780 sayfalık eser oluşturduk ve sesli kitaba dönüştürdük. Dedem Aşık Veysel eserleriyle dostlarının gönlünde hep yaşayacak. Aşık Veysel’i dostlarıyla buluşturan Beylikdüzü Belediyesi’ne ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.  

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37