Edirne Keşan'da kolejde deprem tatbikatı

10 Mart 2023 Cuma 09:27
Edirne Keşan'da kolejde deprem tatbikatı

Aden Koleji’nde 1-7 Mart Haftası nedeniyle deprem tatbikatı gerçekleşti.Erdoğan DEMİR / EDİRNE (İGFA) - Tatbikat sirenlerin çalması ile başladı. Sirenlerin çalmasının ardından çocuklar sınıflarını hızla boşaltarak bahçede toplandı.

 
Okulun boşaltılmasının ardından Kedak ve Edak ekipleri okulda yaptıkları çalışmada iki yaralı öğrenciyi bulunduğu yerden kurtardı ve daha sonra 112 Acil Ambulansı sağlık ekipleri öğrencileri ambulansa getirerek tedavilerini yaptı.

Aden Koleji Genel Müdürü Ahmet Altın, 1-7 Mart Deprem Haftası nedeniyle Aden Koleji olarak düzenledikler, deprem tatbikatına destek veren İl Sağlık Müdürlüğü, İlçe Sağlık Müdürlüğü ve 112 Acil Servis personeline, Keşan Belediyesi’ne, Keşan Belediye İtfaiye Müdürlüğü’ne ve personeline teşekkür etti.

Daha sonra söz alan KEDAK Başkanı Gökhan Yumuşak da tatbikatın ardından bir açıklama yaparak şunları söyledi “”Az önce bir deprem tatbikaı gerçekleştirdik. Tatbikatı haberesi yaptık ki işi,n ciddiyetini anlayın istedik.Deprem anında hiçbir şekilde telaş yapmıyoruz.İlk sarsıntının ardından hemen bulunduğumuz yeri terk ederek yaşam alanlarına gidiyoruz. “dedi.

Tatbikatın ardından öğrenciler yangın ve depremle ilgili birer konulma yaparak konulara dikkat çektiler.

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37